20-10-2018 19:28:36

LEAN og Stress

Arrangør: Kvindeudvalg, IDA Østjylland

Det afhænger af mange parametre, men mange af svarene kan du finde i den første danske bog på området. Howbiz er medforfatter på bogen, som hedder "Lean og arbejdsmiljø”, og den giver indblik i både de gode og de mindre gode sider, når lean bliver en del af dagligdagen og samtidig viser bogen vejen frem til succesfuld implementering af lean.

I dag er lean den dominerende tilgang til rationalisering og effektivisering i både private og offentlige virksomheder. Mange opfatter først og fremmest lean som et værktøj, men faktisk kan implementeringen af lean have voldsomme konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af lean-projekter: Medarbejderne skal vænne sig til nye arbejdsformer og lære nye måder at samarbejde på, og lederne skal lede på andre måder, end de er vant til. Lean fører med andre ord til ændringer i arbejdsmiljøet, hvilket kan have stor betydning for trivslen på en arbejdsplads.

 

Lean og arbejdsmiljø tager udgangspunkt i en undersøgelse af 10 virksomheders erfaringer med lean; undersøgelsen gør det klart, at lean ikke blot er et simpelt værktøj, men leder til gennemgribende forandringer i medarbejdernes arbejdsliv. Samtidig forholder bogen sig til sammenhængen mellem lean og ledelse, medarbejderens rolle og forandringsprocessen frem mod lean og kommer med anbefalinger til, hvordan virksomheden kan gribe kommunikationen om lean an, så et godt forløb bliver sikret – for medarbejderne, for lederne og for virksomheden

 

Forelæser:

Jacob Steendahl Nielsen, Ph.d. i OM og Cand. Merc. i organisation & strategi, indehaver af Howbiz. Har erfaring fra både den offentlige, finansielle og private sektor som udviklings- og forandringskonsulent. Han er medforfatter på den bog ”Lean og arbejdsmiljø – et dynamisk spændingsfelt”.

 

GRATIS deltagelse for IDA Medlemmer.

 

Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering aflysning og nyhedsbreve.

Kommende arrangementer
fra Kvindeudvalg, IDA Østjylland

9 nov.
IDA østjyllands kvindeudvalg inviterer til fredagsbar/netværksmøde
  • En Cafe i Aarhus C
  • fredag d. 09. november kl. 17:00
9 dec.
Børn, Æbleskiver, VR og micro:bit
  • Alexandra Instituttet, Aarhus N
  • søndag d. 09. december kl. 10:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close