17-10-2018 07:38:09

Lederskab på distancen – Når du ikke ser dine medarbejdere dagligt

Arrangør: Kompetenceforum, IDA Vestjylland

Program:
Kl. 17.30 - 18.00 Spisning
Kl. 18.00 - 20.30 Foredrag inkl. kort pause ved Anne Birgitte Lindholm

Et stigende antal ledere ser ikke deres medarbejdere dagligt. Distanceledelse er derfor en ny, vigtig disciplin for mange ledere. Anne Birgitte Lindholm har skrevet bogen ”Lederskab på distancen” – hør de vigtigste pointer i dette oplæg.

Der er mange former for distance - faktisk skal der ikke mere end 15 meters afstand til, før det påvirker kommunikation og samarbejde. Måske arbejder medarbejderne på en anden etage, i en anden landsdel, i et andet land eller måske på skiftehold. Det er de samme mekanismer, der går i gang: Kommunikationen bliver mere sjælden, og der kan opstå en dem-og-os-kultur. Når vi ikke ses så ofte, er der noget information, som vi ikke får, og så begynder vi at tolke og gætte på hinandens hensigter og motiver i stedet. Derfor skal vi være opmærksomme på megafoneffekten: Alle budskaber forstørres pga. distancen og tolkes ofte negativt eller kritisk.
 
Konstant dårlig samvittighed over ikke at være der for medarbejderne – det er en af de udfordringer, mange distanceledere kæmper med i dagligdagen. Skal du være nærværende uden at være fysisk til stede, kræver det, at du accepterer distancen som et grundvilkår. Har du ikke det, så vil det præge din kommunikation, din motivation og din ledelse. Du skal derfor redefinere dit lederskab og indgå en ny psykologisk kontrakt med dig selv og med dine medarbejdere.

Oplægsholder: Anne Birgitte Lindholm, Forfatter, Partner hos PS4 A/S

Pris:
IDA Medlemmer kr. 250,-. Ledsager kr. 350,-.

Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering og nyhedsbreve.

Kommende arrangementer
fra Kompetenceforum, IDA Vestjylland

1 nov.
Fem trin til ro i hovedet - styr tankerne og styrk samarbejdsevne, trivsel og personligt ansvar
  • Scandic Silkeborg, Silkeborg
  • torsdag d. 01. november kl. 18:30

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close