09-12-2018 21:37:22

Martinus Rørbye - Det nære og det fjerne. Under sydlige himmelstrøg.

Martinus Rørbye på Nivaagaard.
Arrangør: Øresund Afdeling, IDA Nordsjælland

Den mest rejsende af guldalderens kunstnere var Martinus Rørbye. De fleste guldaldermalere rejste ned gennem Tyskland  til Frankrig og Italien. Få kom så langt som til Grækenland, men kun Rørbye nåede helt til Tyrkiet. Rørbye var allerbedst under fjerne himmelstrøg.Han registrede klædedragter interiører, mennesker og arkitektur med en etnografs interesse - et ejendommeligt materiale, som han efter hjemkomsten til Danmark anvendte il senere arbejder. Det er denne interessante dokumentation fra Rørbyes rejser under fjerne himmelstrøg, som er hovedemnet på Nivaagaaards Malerisamling.

Samtidig med udstillingen på Nivaagaards Malerisamling præsentere Øregaards museum Martinus Rørbyes arbejde i Danmark. Rørbye var en mester for fremragende skildringer fra København og omegn. men han gik gerne sine egne veje og rejste for eksempel til Skagen som den første maler nogensinde.

 

Læs  mere på www.nivaagaard.dk
 

Vi mødes i receptionen ca. 17.45, så vi er klar når rundvisningen starter. Rundviseren har en rundvisning, der slutter ca. kl 18. så det kan være at starten bliver rykket lidt. Rundvisningen varer ca. 1 time. Herefter serveres der en 3-retters menu. Drikkevarer er for egen regning. Der serveres dagens ret inklusive 1 glas vin/1 øl eller vand samt kaffe og kage. 

Deltagerepris 175 kr. Maks 1 ledsager. Begrænset deltagerantal.

Til- og afmeldingsfrist 10. november

 

 

 

Se andre arrangementer i Øresund afdeling på www.ida-oresund.dk

Tilvalg

Ledsager
kr. 175

Kommende arrangementer
fra Øresund Afdeling, IDA Nordsjælland

15 dec.
Kronborgs skjulte kroge incl. brunch
  • Kronborg Slot, Helsingør
  • lørdag d. 15. december kl. 10:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close