14-08-2018 17:11:08

MATLAB

For at lette introduktionen giver IDA dig nu mulighed for at få en blød indgang til de basale principper, når vi inviterer til begynderkursus i MATLAB.
Arrangør: Universitetsudvalg, IDA Nord

Studerer du på en naturvidenskabelig uddannelse, vil du formodentlig stifte bekendtskab med programmet MATLAB i løbet af din studietid. MATLAB adskiller sig fra andre matematikprogrammer og kan være vanskeligt at komme i gang med.

MATLAB er kort fortalt et matematikprogram, der opererer med anvendelse af matricer og vektorer til lagring af data. Programmet har store fordele sammenlignet med andre matematikprogrammer som fx Mathcad eller Maple, da det giver brugeren mulighed for selv at programmere løsningerne. Derudover er MATLAB uhyre effektiv til fx. databehandling, hvor der med simple funktioner hurtigt genereres histogrammer, fordelingsfunktioner og superflotte 2- og 3D plots.

Kurset er rettet mod nybegyndere, og der vil være gennemgang af programmets grundlæggende funktioner efterfulgt af øvelser, der giver rig mulighed for at afprøve programmets funktioner.

Kursets varighed: 2 aftener, henholdsvis onsdag den 18. november og torsdag 19. november, bestående af 45 minutters intro efterfulgt af 2 - 3 timers opgaveløsning.

•   1. kursusgang: Introduktion til programmets struktur og anvendelse med fokus på forståelse af matematisk programmering. 

•   2. kursusgang: Arbejde med MATLABS integrerede funktioner med henblik på løsning af typiske programmeringsopgaver

Forberedelse: Det forventes at deltagere har hentet og installeret MATLAB inden start. Er du studerende ved AAU kan dette gøres ved følgende:

Download program: creating-a-mathworks-account

Installationsvejledning: installation-on-windows 

Ved spørgsmål mv. Kontakt Katrine Jacobsen på mail katrine@stud.ida.dk.

Obs. Ved problemer med mødetilmeldingen kan Helle Ekstrøm kontaktes på hek@ida.dk eller mødetilmeldingen på moede@ida.dk. Oplys medlemsnummer/CPR-nummer og arrangementsnummer.

Er du forhindret i at deltage i arrangementet, bedes du melde afbud. I tilfælde af udeblivelse uden afbud opkræves et ’no-show fee’ svarende til arrangementets reelle pris. Afbud kan meldes på www.ida.dk eller til moede@ida.dk. I hastetilfælde kan afbud meldes til hek@ida.dk eller aau@ida.dk.

 

Kommende arrangementer
fra Universitetsudvalg, IDA Nord

3 sep.
IDA meets new students
  • AAU, Aalborg
  • mandag d. 03. september kl. 11:30
12 sep.
GRATIS ØL TIL IGLO GANGBAR
  • AAU Pontoppidanstræde 103, Aalborg
  • onsdag d. 12. september kl. 16:00
17 sep.
Brug specialet som springbræt til din karriere
  • IDA, Aalborg
  • mandag d. 17. september kl. 17:00
20 sep.
GRATIS ØL I DE-KLUBBEN
  • DE-klubben, AAU, Aalborg
  • torsdag d. 20. september kl. 16:00
26 sep.
Le Mans in Go-Carts
  • Go Kart World, Svenstrup J
  • onsdag d. 26. september kl. 18:00
Se alle kommende arrangementer fra Universitetsudvalg, IDA Nord

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close