12-11-2018 23:46:02

Militære kommunikationsenheder til udsendelse

Forsvaret skal hurtigt kunne udsende enheder til et vilkårligt sted i verden og kommunikere med dem, så snart de er på plads.
Arrangør: IDA Militærteknik

Deployerbare kommunikationsmoduler

I overensstemmelse med NATOs charter og herunder "Standing Defence plan 10-901D anmodede Tyrkiet i november 2012 officielt NATO om bistand. De 28 NATO udenrigsministre besluttede derfor i december 2012, at stationere PATRIOT missiler i den syd-centrale del af Tyrkiet - tæt på grænsen til Syrien.

Missilerne er udelukkende opstillet for, at beskytte forbundspartneren Tyrkiet.  Moderne militært udstyr og indsættelse af samme, stiller store krav til "command and Control (C2)" og kommunikationsmidler. Det er her NATOs CIS (Communications and Informations Systems Group (NCISG) kommer ind i billedet. Herunder et dansk styrkebidrag fra Haderslev, samt major Karsten Byrgesen, der er tjenstgørende som Chef for Operationsafdelingen ved 1. NATO Signalbataljon i Wesel, Nordrheinwestfahlen i Tyskland. DCM’erne er kommunikationsmoduler, der muliggør kommunikation mellem de forskellige enheder og ”reach back” forbindelser til bl.a. NATO’s hovedkvarter. Hør mere om dette spændende emne den 26. marts 2014, hvor Karsten Byrgesen er inviteret til at komme og fortælle om sine erfaringer og store viden på området.

Karsten Byrgesen har ansvar for at planlægge, tilrettelægge, gennemføre og kontrollere opstilling og indsættelse af enhedens 7 kompagnier (seks signalkompagnier (DCM) og et hovedkvarterskompagni.
 
Karsten Byrgesen startede sin tjeneste i NCISG hovedkvartert i Wesel i september 2011. De seneste 7 år forinden udsendelsen var han  bl. a. Chef for Electronic Warfare Kompagniet i Fredericia (Maj 2004 - Feb 2011) og samtidig midlertidig tjenestegørende ved Forsvarets Efterretningstjeneste, som ”Subject Matter Expert ” i Upper Gereskh Valley i HELMAND fra MAR 2010 - AUG 2011, og udsendt to gange til Danish Battlegroup i HELMAND.

Der vil være lettere forplejning i pausen.
Deltagelse er gratis og sker iht. IDAs regler. Tilmelding på www.ida.dk .
 

Kommende arrangementer
fra IDA Militærteknik

15 nov.
Homeland Security Conference 2018
  • IDA Mødecenter, København V
  • torsdag d. 15. november kl. 09:00
20 nov.
Nyt Institut for Militær Teknologi oprettet på Forsvarsakademiet
  • IDA Mødecenter, København V
  • tirsdag d. 20. november kl. 17:00
12 maj.
Besøg på Stevnsfortet – Danmarks Koldkrigsmuseum
  • Koldkrigsmuseum Stevnsfortet, Rødvig, Stevns
  • søndag d. 12. maj kl. 10:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close