18-11-2018 09:22:03

Missionen til den internationale rumstation – ISS

Foredrag med Danmarks første astronaut Andreas Mogensen der vil fortælle om sin astronauttræning samt præsentere sin kommende iriss-mission til Den Internationale Rumstation til efteråret.
Arrangør: Vendsyssel Afdeling, IDA Nord
Medarrangør: Elektronik- og IT-Gruppen, IDA Nord

Andreas Mogensen er Danmarks første ESA-astronaut. Han blev udvalgt til den europæiske rumorganisation ESA’s astronautkorps i 2009 sammen med fem andre blandt flere end 8000 ansøgere. Han har læst til rumfartsingeniør i England og USA, og har blandt andet arbejdet på en boreplatform, i vindmølleindustrien og som rumfartsingeniør, inden han blev udvalgt som astronaut. Siden 2009 har Andreas Mogensen gennemgået astronauttræning på det Europæiske Astronautcenter i Køln, Tyskland, samt i både Rusland, USA, Canada og Japan.

I august 2013 fik Andreas Mogensen tildelt sin første mission til Den Internationale Rumstation. Rumstationen som kredser om Jorden i 400 km’s højde har fungeret som vægtløst forskningslaboratorium siden år 2000. På rumstationen er det muligt at studere konsekvenserne af vægtløshed og undersøge fænomener under forhold, som ikke kan skabes ved Jordens overflade. Det giver ny viden, som både gavner os her på Jorden og baner vejen for fremtidige missioner til Månen og Mars. Andreas Mogensen skal opholde sig på rumstationen i 10 dage fra den 1. – 11. september 2015.

I foredraget vil Andreas Mogensen fortælle om astronauttræningen, som bl.a. har fundet sted i dybe klippehuler og i et undersøisk laboratorium og han vil præsentere sin kommende iriss-mission til Den Internationale Rumstation.

Arrangements hovedarrangør er Aalborg Universitet og GomSpace. Der kan fra IDA's side kun reserveres 25 pladser, da det afholdes i AAU's auditorium. 

Kommende arrangementer
fra Vendsyssel Afdeling, IDA Nord

30 nov.
"I sidste øjeblik" FOLKETEATERET på HJØRRING TEATER.
  • Vendelbohus, Hjørring
  • fredag d. 30. november kl. 17:45
15 dec.
JULEHYGGE OG JULESTEMNING PÅ ØSTENÅGÅRDS JULETRÆSALG
  • Østenågård Juletræsalg, Hjørring
  • lørdag d. 15. december kl. 13:00
14 mar.
Generalforsamling i Vendsyssel Afdeling
  • Landboskolen Brønderslev, Brønderslev
  • torsdag d. 14. marts kl. 18:00
15 mar.
Aalbæk Sjøw med spisning
  • Hotel Hvideklit, Ålbæk
  • fredag d. 15. marts kl. 17:30
Se alle kommende arrangementer fra Vendsyssel Afdeling, IDA Nord

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close