22-02-2018 04:15:40

Mød de nye og gamle kornarter i mel og brød

Arrangør: IDA Levnedsmiddelselskabet

Brød har i gennem år tusinder været en vigtig del af vores daglige kost. Der er sket en udvikling af hvilke kornarter der har været anvendt til mel produktion og dermed til brødet. I de senere år har der været stor interesse for at genindføre gamle kornarter, men hvad betyder dette i det moderne brødbageri? Dette vil blive belyst lige fra dyrkningen, arterne, æltningsprocessen til smagen som deltagerne selv vil få mulighed for at opleve eksempler på. I pausen vil der være mulighed for at smage brød bagt af forskellige kornarter under sammen betingelser.


Program


19:00 Indledning v Grethe Hyldig


19:05 Dyrkning af brøndkorn set i historisk perspektiv, samt udfordringerne ved at
dyrke de gamle sorter i dag
v/ Johannes Ravn Jørgensen, Flakkebjerg


19:35 Hvede arter, hvad evner de og hvordan smager de?
v/ Aase Hansen og Gerrard Starr, KU-Life


20:15 Mød nogle af kornarterne i brød/boller og smag dem
Vi har brød/boller med bagt af 4-5 forskellige slags mel og præsentere ”testen”


21:00 Ælteteknik og dens betydning for brødbagning
v/ Marie-Louise Risgaard, Skærtoft Mølle


21:30 Afslutning

Kommende arrangementer
fra IDA Levnedsmiddelselskabet

14 mar.
Generalforsamling i IDA Levnedsmiddelselskabet
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 14. marts kl. 17:00
14 mar.
Fokus på GIN
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 14. marts kl. 18:30

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close