23-05-2018 03:21:39

Mød de nye og gamle kornarter i mel og brød

Arrangør: IDA Levnedsmiddelselskabet

Brød har i gennem år tusinder været en vigtig del af vores daglige kost. Der er sket en udvikling af hvilke kornarter der har været anvendt til mel produktion og dermed til brødet. I de senere år har der været stor interesse for at genindføre gamle kornarter, men hvad betyder dette i det moderne brødbageri? Dette vil blive belyst lige fra dyrkningen, arterne, æltningsprocessen til smagen som deltagerne selv vil få mulighed for at opleve eksempler på. I pausen vil der være mulighed for at smage brød bagt af forskellige kornarter under sammen betingelser.


Program


19:00 Indledning v Grethe Hyldig


19:05 Dyrkning af brøndkorn set i historisk perspektiv, samt udfordringerne ved at
dyrke de gamle sorter i dag
v/ Johannes Ravn Jørgensen, Flakkebjerg


19:35 Hvede arter, hvad evner de og hvordan smager de?
v/ Aase Hansen og Gerrard Starr, KU-Life


20:15 Mød nogle af kornarterne i brød/boller og smag dem
Vi har brød/boller med bagt af 4-5 forskellige slags mel og præsentere ”testen”


21:00 Ælteteknik og dens betydning for brødbagning
v/ Marie-Louise Risgaard, Skærtoft Mølle


21:30 Afslutning

Kommende arrangementer
fra IDA Levnedsmiddelselskabet

11 jun.
Besøg på bylandbrug i København - og mulighed for spisning
  • ØsterGRO, København
  • mandag d. 11. juni kl. 16:30
15 jun.
Folkemødet: Lokale fødevarestrategier, på vej mod bæredygtighed!
  • Folkeskibet
  • fredag d. 15. juni kl. 12:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close