27-05-2018 03:12:51

Ny forskning - Brandteknik - Online Webinar

Dette online webinar vil give et indblik i forskellige forskningsprojekter, der er udført de seneste år.

Hvornår?

29. maj. 2018 KL. 16:00 - 18:00
Tilmeldingsfrist
28. maj. 2018 - 23:59
Arrangementsnummer
327476
57 ledige pladser

Hvor?

Webinar - Foran din egen computer/tablet/telefon


Fra egen pc/tablet/phone
Arrangør: IDA Brandteknik
arrangementsbillede

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.
Skriv din e-mail i det blanke felt og tryk Enter. Herefter er du registreret på sitet og vil modtage et link i din indbakke, som linker dig direkte videre til optagelsen.

Download præsentationer:
Klik på Filer nederst i venstre hjørne af skærmen, når du har startet webinaret, her kan du downloade de præsentationsfiler som gennemgås.

PROGRAM

16:00 Indledning v/Anne Kirstine Gjaldbæk, IDA Brandteknik

16.00 - 16:25 Window glazing exposed to high temperature: Jonathan Dahl Jørgensen, Rambøll
Specialet er et eksperimentalt studie af et-lags vinduesglas udsat for varmestråling, ved forskellige indstiksdybder i rammen samt forskellige heat flux påvirkninger. Indlægget vil omhandle resultater, samt oplæg til diskussion og spørgsmål til den generelle nuværende forskning, der ligger inden for området, foruden specialet i sig selv.

16.25 - 16:50 Brandsikkerhed i højhuse – Forhindring af vertikal brandspredning ved brug af brandbælter: Simon Winther Jørgensen
Foruden et litteratur studie blev fire vertikale forsøgsopstillinger med en bagvæg af beton, beklædt med ekspanderet polystyren (EPS), og afslutningsvis et lag gips, med indlagte brandbælter studeret. Brandbæltet var enten af polyisocyanurat (PIR) eller stenuld og enten 100 mm eller 300 mm høje. og den isolerende EPS samt brandbæltet var afslutningsvis beklædt med et lag gips. Forsøgene viste at brandbælterne effektivt forhindrede spredningen af branden vertikalt.

16:50 - 17:10 Pause og netværk (i pausen er IDA Brandteknik vært ved sandwich og en øl/vand)

17:10 – 17:35 Brandbeskyttelsessystemer til CLT konstruktioner ved parametrisk brandpåvirkning: Nikolaj Koch Hansen, Aksel V. Jensen A/S - Rådgivende ingeniører
Forsøg med forskellige lagopbygninger af gipsplader og Rockwool som brandbeskyttelsessystem på massive træelementer (CLT), blev brandpåvirket af et parametrisk brandforløb. Forsøgene blev udført for at undersøge om der kunne bestemmes en opbygning som kunne beskytte træelementet i et fuldt parametrisk brandforløb for at undgå forkulning af træoverfladen. Der blev ikke fundet en opbygning som kunne beskytte træoverfladen i et fuldt parametrisk brandforløb, men forsøgsresultaterne viste en tendens til at tiltag som antallet af gipsplader og Rockwoolens placering i opbygningen kan give en stor forøgelse af brandbeskyttelsestiden af massive træelementer.

17:35 - 18:00 Fuld- og skaleret forsøg med rum bygget af sandwich paneler med skumplast eller mineraluld: Rolff Leisted PHD, NIRAS
Forsøg med stålbeklædt sandwich paneler med en kerne af enten mineraluld eller skumplast, var udført i fuld-, halv- og en-femtedel skala. Dette var med henblik på at studere muligheden for at forbedre klassifikationen af panelerne ved at basere testen på skaleret relationer. Rumtemperaturen og varmetransporten igennem panelerne, viste et stærkt sammenhæng mellem fuld- og halvskala forsøgene.
Ved at basere forsøg og klassifikationstest på universelle fysiske relationer, kan rummets størrelse halveres hvorved et bedre- og retvisende billede af bidraget fra produkter beklædt med stål til en rumbrand kan fastlægges.

18:00 Afslutning v/Anne Kirstine Gjaldbæk, IDA Brandteknik

Meld dig ind i IDA Brandteknik og vær blandt de første der hører om nye arrangementer
Medlemskab af IDA Brandteknik er gratis for IDA medlemmer, er du ikke medlem, så meld dig ind her inden du tilmelder dig (Husk du skal være logget på ida.dk). Er du ikke medlem af IDA, kan du tilmelde dig IDA Brandteknik som gæstemedlem, årligt gebyr kr. 400,-.

Alle kan tilmelde sig IDA Brandteknik's nyhedsmail og få info om de sidste nye arrangementer: Tilmeld dig nyhedsmail her.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Tilmeld

Kommende arrangementer
fra IDA Brandteknik

29 maj.
Ny forskning - Brandteknik, IDA Aalborg
  • IDA Aalborg, Aalborg
  • tirsdag d. 29. maj kl. 16:00
29 maj.
Ny forskning - Brandteknik
  • IDA Mødecenter, København V
  • tirsdag d. 29. maj kl. 16:00
29 maj.
Ny forskning - Brandteknik - Online Webinar
  • Webinar - Foran din egen computer/tablet/telefon
  • tirsdag d. 29. maj kl. 16:00
12 jun.
Brandimprægnering - Brandimprægneringsmiddel og regler for CE-mærkning af brandimprægneret træ
  • IDA Mødecenter, København V
  • tirsdag d. 12. juni kl. 16:00
18 jun.
Pålidelighed af brandsikringsanlæg i Danmark - EY Huset Aarhus
  • EY Huset, Aarhus C
  • mandag d. 18. juni kl. 16:00
Se alle kommende arrangementer fra IDA Brandteknik

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close