10-12-2018 06:17:10

Nye metoder inden for kræftbehandling & bærbare ultralyd skannere

Kom til dette gå-hjem-møde og hør blandt andet EliteForsk-prismodtager fra 2017, Thomas Lars Andresens ideer til, hvordan vi behandler kræft.
Arrangør: IDA Sundhedsteknologi
Medarrangører: IDA Elteknik, IDA Embedded, IDA IT, IDA Matematik, IDA Mechanical, IDA Sjælland, IDA Østjylland, IT Gruppen, IDA Østjylland, Sundhedsteknologisk Udvalg, IDA Nordsjælland, Sundhedsteknologisk Udvalg, IDA Østjylland
Nye metoder inden for kræftbehandling & bærbare ultralyd skannere

Arrangementet byder på tre spændende emner. Først hører vi Thomas Lars Andresen, EliteForsk-prismodtager 2017, fortælle om nye metoder til at kurere kræft. Efter en pause går vi over til bærbare Ultralyd Skannere og om de muligheder, det giver bl.a. for de praktiserende læger samt muligheden for at undgå at sende patienterne videre i systemet.

Program

Kl 17.00 Indledning v/ Keld Olsen IDA Sundhedsteknologi

Kl 17.05 En ny idé kan hjælpe med at kurere kræft v/ Thomas Lars Andresen, DTU Nanotech.

Kl 18.15 Pause med sandwich og drikkevarer.

Kl 18.45 Bærbare Ultralyd Skannere v/ Jørgen Arendt Jensen, DTU Elektro.

Kl. 20.00 Afslutning v/ Keld Olsen IDA Sundhedsteknologi.

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål.


Uddybning af program

En ny idé kan hjælpe med at kurere kræft v/ Thomas Lars Andresen, professor, DTU Nanotech.

Siden sin ph.d.-studerende, har Thomas haft fokus på, hvordan man kan føre lægemiddelstoffer ud i de celler, de skal virke i. Han har fokuseret på at gøre kemoterapi bedre og nedsætte bivirkningerne. Senere har han forsket i at få kemoterapi ud i cellerne og kombinere det med stråling.

Han opdagede, at vores immunsystem betyder meget for, hvor godt den proces virker – altså kemo og stråling. Og han er meget begejstret for, hvordan vi kan få vores eget immunsystem til at angribe kræftceller. At dræbe kræftceller og aktivere immunsystemet til at angribe resten. Det giver meget meget bedre behandlingsresultater. Hos kræftsyge mus kan vi kurere 70-80 % af kræfttilfældene. Det kommer man til at høre om – det bliver rigtig stort.


Bærebare Ultralyd Skannere v/ Jørgen Arendt Jensen, professor, DTU Elektro.

Ultralyd er en effektiv og ufarlig metode til at se ind i kroppen. Den bruges af specialuddannede læger, bl.a. til at overvåge fostre under graviditeten, men kunne få en meget større udbredelse, hvis ikke den var forbundet med stort og dyrt apparatur. Nu vil et nyt projekt udvikle små, bærebare ultralyd-skannere , som kan bruges i enhver lægepraksis.

Arrangementet udbydes i samarbejde med MedTech Innovation.

NB. No Show fee. Ved udeblivelse eller afmelding efter d. 26.02.2018 opkræves et ”no-show”-gebyr på DKK 250. (In case of no-show, no-show fee DKK 250 will apply in addition to cancellation fee.)

Tilvalg

Ledsager
kr. 0

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close