14-11-2018 16:51:57

Obduktion af en betonkonstruktion – hvordan finder vi ud af (næsten) alt ??

En stor konstruktion kan obduceres ved prøver og mikroskopering, hvor man er i stand til foretage en reel obduktion af en betonkonstruktion – og dermed kan bevise hvad der er foregået i betonen og hvorfor – også selv om et tyndslib kun indeholder 0,06g.
Arrangør: Dansk Betonforening
Obduktion af en betonkonstruktion – hvordan finder vi ud af (næsten) alt ??

Mange mennesker ser kun på betonkonstruktioner som store, stærke grå konstruktioner, der er støbt af det kendte grå materiale, der som regel holder vældigt godt og så alligevel en gang imellem ikke holder sig så godt.

Det er dog muligt at lave målinger på konstruktionen, tage prøver og obducere disse ved brug af fx mikroskopering. Danmark har haft en ledende rolle i at udvikle metoder til planslibsundersøgelser og mikroskopering af tyndslib, så man i dag er i stand til at foretage en reel obduktion af en betonkonstruktion – og dermed kan bevise hvad der er foregået i betonen og hvorfor – også selv om et tyndslib kun indeholder 0,06g beton.

Dansk Betonforening inviterer derfor til møde, hvor erfaringer og muligheder for sådanne undersøgelser forklares af geolog Sara E. Hoffritz fra Pelcon Materials & Testing Aps, som demonstrerer en række eksempler på hvad der kan detekteres med disse metoder. Mødet er målrettet til studerende og yngre kandidater, der ønsker en orientering og en indføring i nogle af de mange muligheder for analyse og kontrol af materialerne.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Bliv medlem af Dansk Betonforening, få alle nyhederne og deltag til specialpris på konferencer
Medlemskab af Dansk Betonforening er gratis for IDA-medlemmer (dog betales 135 kr. årligt for magasinet BETON), skriv til hhk@ida.dk hvis du ønsker medlemskab.

Er du ikke IDA Medlem kan du tegne et gæstemedlemskab via denne formular. Årskontingent er kr. 400,- + 135 for magasinet BETON.
Firmamedlemskab kan tegnes via denne formular. .

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.
Deltagerlisten til dette arrangement bliver videregivet til Dansk Betonforening, da det er nødvendigt for afvikling af arrangementet. Deltagerlisten indeholder dit navn, titel og firma, hvis det er oplyst ved tilmeldingen. Oplysningerne anvendes alene ved dette arrangement. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil oplysningerne ikke blive videregivet.

Kommende arrangementer
fra Dansk Betonforening

19 nov.
Rogfast-forbindelsen - spektakulær anlægskonstruktion med tunnel 390 meter under havoverfladen
  • IDA Mødecenter, København V
  • mandag d. 19. november kl. 18:30
20 nov.
Høje bygninger
  • Navitas, Aahus C
  • tirsdag d. 20. november kl. 16:00
26 nov.
Bella Sky Hotel: Design og bygning af verdens skæveste hotel
  • SDU - Syddansk Universitet - Odense, Odense M
  • mandag d. 26. november kl. 16:00
29 nov.
Konference om 3D print i byggeriet
  • Teknologisk Institut, Taastrup
  • torsdag d. 29. november kl. 09:00
21 feb.
Optimering og brugen af de digitale teknologier indenfor byggesektoren
  • IDA Mødecenter, København V
  • torsdag d. 21. februar kl. 16:45
Se alle kommende arrangementer fra Dansk Betonforening

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close