23-03-2018 21:17:36

… Og så blev han heldigvis rask igen - Workshop om fasen efter en raskmelding i et arbejdspladsperspektiv

Ude på arbejdspladserne er der stadig en del tvivl om, hvad der er det bedste at gøre, når medarbejderen har været sygemeldt. Vi vil på mødet præsentere den nyeste forskning om fastholdelse og ”return-to-work” for sygemeldte medarbejdere.

Hvornår?

10. apr. 2018 KL. 12:30 - 16:30
Tilmeldingsfrist
5. apr. 2018 - 23:55
Arrangementsnummer
325158
26 ledige pladser

Hvor?

IDA Mødecenter
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V
Arrangør: IDA Arbejdsmiljø

Der er mange opgaver for virksomheden, når en medarbejder sygemeldes i længere tid. Heldigvis bliver de fleste raske og kan komme tilbage på arbejdet. At få medarbejdere godt tilbage er dog ikke nødvendigvis en let sag. Der er mange måder at gøre det på, mange hensyn der skal tages og det kan være dilemmafyldt.
Der er efterhånden en del forskning omhandlende, hvordan man bedst forebygger langvarigt sygefravær og hvordan man håndterer kontakten til en sygemeldt medarbejder. Der har hidtil ikke været så meget forskning omkring hvad der så skal ske, når medarbejderen skal tilbage til arbejdet. Hvad skal virksomheden gøre? Hvad med kollegerne?

Ude på arbejdspladserne er der stadig en del tvivl om, hvad der er det bedste at gøre, når medarbejderen har været sygemeldt og skal tilbage, og når medarbejderen er tilbage på arbejdet, men måske ikke er fuldt arbejdsdygtig endnu.
Ny forskning peger på de dilemmaer, der er, når medarbejderen skal tilbage efter en længerevarende sygemelding, og hvilke faktorer man i virksomheden skal arbejde med, for at få medarbejderen godt tilbage, især hvis der er behov for en periode med særlige hensyn.

Vi vil på mødet præsentere den nyeste forskning om fastholdelse og ”return-to-work” for sygemeldte medarbejdere. Vi vil også på dette møde invitere til dialog og erfaringsudveksling mellem deltagerne omkring, hvordan de selv arbejder med fasen efter en raskmelding ude på arbejdspladserne. På mødet vil vi forsøge at udvikle nogle bud på, hvordan man konkret på virksomhederne kan arbejde med de dilemmaer der findes omkring ”return-to-work”, så vi går hjem med nogle bud på konkrete indsatser, som vi kan arbejde videre med.


Mødet starter kl. 12.30. IDA Arbejdsmiljø byder på en sandwich kl. 12.00-12.30
Mødeansvarlige: Signe Tønnesen, Mads Kristoffer Lund og Anne Helbo Jespersen, IDA Arbejdsmiljø.

Tilmeld

Kommende arrangementer
fra IDA Arbejdsmiljø

8 maj.
Helbredseffekter af støjpåvirkning
  • IDA Mødecenter, København V
  • tirsdag d. 08. maj kl. 12:30
29 maj.
Svenske inspirationer om det psykiske arbejdsliv – Det sociale og organisatoriske arbejdsmiljø
  • IDA Mødecenter, København V
  • tirsdag d. 29. maj kl. 12:30
14 jun.
Kræftfremkaldende stoffer
  • IDA Mødecenter, København V
  • torsdag d. 14. juni kl. 12:30
3 sep.
Fysisk kapacitet og nedslidning
  • IDA Mødecenter, København V
  • mandag d. 03. september kl. 12:30
Se alle kommende arrangementer fra IDA Arbejdsmiljø

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close