09-12-2018 21:39:19

ORION-mikroskopet – et banebrydende instrument med et utal af muligheder.

Mads Clausen Instituttet har som det første sted i hele Skandinavien fået installeret et ORION helium ion mikroskop. ORION mikroskopet har en billedopløsning på sub-nanometer /atomart niveau og muliggør også nanofabrikation.
Arrangør: IDA Mechanical Syd
Medarrangører: IDA Mechanical, Sønderjylland Afdeling, IDA Syd

Kom og hør om bl.a. det første ORION helium ion mikroskop i Skandinavien samt IRCA (Innovation Research Cluster Alsion). Mikroskopet er indkøbt af Syddansk Universitet har til huse på Alsion i Sønderborg.

ORION mikroskopet kan foruden billeddannelse med næsten atomar opløsning også benyttes til maskinel fremstilling af nanostrukturer med sub-10 nm opløsning vha. avanceret "ion-milling" med helium, neon og gallium ioner. Det er ét af få systemer i verden, som dækker området fra mikromachining til nanomachining.

Foruden fremvisning af mikroskopet og gennemgang af dens funktion vil der blive fortalt om anvendelsen indenfor materiale karakterisering og de dermed forbundne forskningsaktiviteter på Mads Clausen Instituttet i Sønderborg. Aktiviteterne indgår som en del af IRCA.

Arrangementet afholdes delvist på engelsk.

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close