22-05-2018 15:33:06

Patentering, certificering og godkendelse af et medicinsk apparat

Arrangør: Sundhedsteknologisk Udvalg, IDA Østjylland

Få et indblik i hvilke krav der stilles i forhold til kvalitetsstyring og i forhold til at få et medicinsk apparat CE mærket – hvilket åbner for salg på det europæiske marked.

Mads Marker vil fortælle om `Hyposafe,´ som er en start-up virksomhed, der producerer et medicinsk implantat til monitorering af EEG (populært kaldet hjernebølger). Mads vil give en introduktion til virksomheden og den teknologi virksomheden udvikler. Herefter gives et indblik i hvilke regulatoriske krav, der stilles i forbindelse med godkendelse af et højrisiko medicinsk apparat.

Viden om patentforhold bliver stadig vigtigere for forskere og for medarbejdere i virksomhedernes udviklingsafdelinger.

Niels Henrik  Gregersen  fra `Patrade´ vil fortælle om at ”Patentere contra hemmeligholde”.  Et foredrag hvor man bliver introduceret for mulige beskyttelsestyper, NDA, IPR strategien,  internationale patentorganisationer , samt hvorfor det netop nu er vigtigt at beskytte navn og opfindelser.

Patrade blev grundlagt i 1995 og efterfølgende er blevet det største bureau udenfor hovedstaden – med hovedkontor i Aarhus og filialkontorer i Aalborg, Kolding og København. En brancheanalyse viser, at patentbranchens indtjening kun er vokset med beskedne 0,5 pct. i de seneste tre år. I samme periode har patent- og varemærkevirksomheden Patrade realiseret en vækst i indtjeningen (bruttofortjenesten) på 21,5 pct.

I pausen, ca. kl. 18 vil der være lidt mad, øl, vand og kaffe.

Mød op til en spændende aften.

Kommende arrangementer
fra Sundhedsteknologisk Udvalg, IDA Østjylland

7 jun.
Virtual Reality - nu og som afgørende faktor i fremtiden
  • EY Huset, Aarhus C
  • torsdag d. 07. juni kl. 17:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close