16-11-2018 19:27:42

Pelle Guldborg Hansen om Nudging - Hvad dine brugere ikke kan fortælle dig om deres adfærd - on demand webinar

Hvad dine brugere ikke kan fortælle dig om deres adfærd - et webinar med adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansen!
Arrangør: Ingeniørforeningen, IDA

Adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansen, RUC er en af Danmarks førende forskere indenfor ”nudging”. Deltag i dette webinar og hør ham når han fortæller, hvordan du som ingeniør kan bruge 10 indsigter fra adfærdsforskningen til at gøre dine brugere bedre til at interagere med og fast benytte dine teknologier.
 
Nudging handler om hvordan man kan påvirke brugeres daglige beslutninger, rutiner og vaner uafhængigt af regler, incitamenter eller lange manualer. Dette er ikke blot muligt, men også billigt og effektivt givet de rette indsigter fra adfærdsforskning.
 
Nudging kræver dog indsigt i de mange psykologiske faktorer der hver dag påvirker vores adfærd ofte uden at vi tænker videre over det. Mens brugeren således er i centrum, er det ikke brugerens selvforståelse man trækker på. Særligt har de sidste 40 års adfærdsforskning afsløret hvordan vores beslutninger og adfærd afviger fra vores rationelle selvbillede, men påvirkes af en lang række psykologiske faktorer som i princippet ikke burde betyde noget, men gør det i praksis. Som brugere benytter vi en række intuitive tommelfingerregler og indlejrede vaner når vi skal navigere i en stadig mere kompleks verden, hvilket ofte forklarer hvorfor vores gode intentioner ikke altid omsættes til handling.
 
Med udgangspunkt i bl.a. Donald Normann’s bog ”The design of everydays things” som er noget af en klassiker, vil du få en indføring i begrebet nudging, herunder betydningen af vaners anatomi, mentale modeller, psykologiske barrierer, samt intuitiv kodning for brugernes adfærd.
 
Webinaret vil være krydret med danske og udenlandske eksempler. Pelle Guldborg Hansen vil give sit bud på, hvordan du som ingeniør med fordel kan tænke nudging-principperne ind i design af nye ydelser og produkter. Du vil have mulighed for at stille spørgsmål undervejs ved brug af webinarets Q&A faciliteter.

TILMELDINGSPROCEDURE:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.
Skriv din e-mail i det blanke felt og tryk Enter. Herefter er du registreret på sitet og vil modtage et link i din indbakke, som linker dig direkte videre til optagelsen.

DOWNLOAD Præsentationer:
Klik på CONTENT nederst i venstre hjørne af skærmen, når du har startet webinaret, her kan du downloade de præsentationsfiler som gennemgås.


 

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close