26-09-2018 01:25:40

Peter Liep og Eremitageslottet

Frokost i den grønne skov hos Peter Liep og en professionel guided tur rundt i det kongelige jagtslot Eremitagen.
Arrangør: Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

Vi starter med frokost i Peter Lieps Hus, hvor vi skal have deres berømte æggekage med en øl/vand til. Efter frokosten skal vi til rundvisning på Eremitageslottet, hvor vi skal være senest kl. 14:00 - hvor dørerne lukkes!

Man kan enten gå fra Peter Liep til slottet, hvilket tager ca. 30 minutter, eller man kan køre derop. Hvis man kører derop skal man ind af porten ved Hjortekærsvej/Lundtoftevej, som er åben for biltrafik om onsdagen.

 - O -

Peter Lieps Hus har navn efter en tidligere skytte i Dyrehaven, Peter Liep (1837-96), der drev det som traktørsted fra 1888 til sin død. Indtil da havde det været bolig for en skovløber, og det kaldtes "Kildehuset" efter Kirsten Piils Kilde i nærheden.

Men selv om Peter Liep kun havde stedet i 8 år, nåede han at sætte så meget præg på det, at det siden har været kendt som netop hans hus. På Peter Lieps tid så huset anderledes ud. Det bestod som i dag af et hovedhus langs vejen mod Klampenborg og en sidelænge langs vejen mod nord; men hovedhuset var et lille bindingsværkshus med to etager i den vestlige ende.

Denne ejendommelige udformning adskilte huset fra alle andre små, skæve bindingsværkshuse, og det vakte almindelig sorg blandt skovgæsteme, da huset nedbrændte den 24. september 1915. Året efter blev det nuværende Peter Lieps Hus opført efter tegninger af kgl. bygningsinspektør Johannes Magdahl Nielsen, og i 1917 blev det taget i brug.

 

Det lille kongelige jagtslot "Eremitagen" blev bygget langt fra hoffet i København som et fristed, hvor kongen havde mulighed for at holde små private jagtselskaber.

Eremitageslottet blev opført 1734-36 af arkitekten Laurids de Thurah for Kong Christian 6. På slottet kunne kongen holde pause under jagterne i Dyrehaven og underholde sine jagtgæster med en velanrettet og intim middag. Fra Eremitagens vinduer kunne jagtselskabet nyde udsigten over vandet og følge med i jagten.

Slottet anvendes den dag i dag af Kongehuset til jagtfrokoster og ved andre særlige lejligheder.

Fra 2010 til 2013 er Eremitageslottet blevet gennemgribende restaureret. Arbejdet er nu afsluttet, og det lille jagtslots enestående velbevarede pragtinteriører stråler igen med den oprindelige pragt fra 1700-tallet.


 

Tilvalg

Ledsager
kr. 175

Kommende arrangementer
fra Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

28 sep.
BIO: " Papillon" med eller uden spisning i Værløse bio
  • Værløse Bio & Café, Værløse
  • fredag d. 28. september kl. 17:00
1 okt.
FCN mod Sønderjyske
  • FC Nordsjælland A/S, Farum
  • mandag d. 01. oktober kl. 19:00
4 okt.
Rom Distillery i Roskilde
  • GetSpirits Distillery ApS, Roskilde
  • torsdag d. 04. oktober kl. 17:00
10 okt.
BIO: " Journal 64" + spisning i Værløse bio
  • Værløse Bio & Café, Værløse
  • onsdag d. 10. oktober kl. 17:00
11 okt.
Du får middag og ser operetten ”Flagermusen”
  • Furesø Teater, Værløse
  • torsdag d. 11. oktober kl. 18:00
Se alle kommende arrangementer fra Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close