24-05-2018 07:07:14

Realtids Linux – De mest populære operativsystemer

Realtids Linux -Den mest populære operativsystemer til indlejret programmering Nyheden EDF(Earliest Deadline First) algoritmen
Arrangør: Sønderjylland Afdeling, IDA Syd

Foredrag om realtidsLinux.

Selv om Linux er en af de mest populære operativsystemer til indlejret programmering, så er det teknisk set slet ikke et realtidsoperativsystem, fordi man kan ikke garantere, at en task (tråd) overholder sin deadline. Problemet er at kernens tråde og interruptservicerutiner kan afbryde ens tråd. Der er nu kommet en realtidspatch til linuxkernen. Her konverteres interruptservicerutiner til tråde, og man får mulighed for at give ens egne realtidstråde højere prioriteter end både kernes tråde og disse interruptservicetråde. Simon Iversen (en afgangsprojektstuderende) har sammen med en medstuderende porteret denne realtidspatch til BeagleBone-platformen. Han vil fortælle om dette og de tidsmålinger af tråd-svartider, som de har foretaget. Denne realtidspatch vil snart blive integreret ind i den normale Linuxkerne.

Søren Top vil fortælle om de forskellige trådskeduleringsalgoritmer, som linux tilbyder i dag. Især om nyheden EDF(Earliest Deadline First) algoritmen, som blev tilføjet linuxkernen for et halvt års tid siden. EDF-algoritmen er en dynamisk algoritme, som hele tiden vælger den tråd med den nærmeste deadline til at blive eksekveret i CPUen.

Sted: Syddansk Universitet, Alsion , M201 (2.sal lige overfor elevatoren ved hovedindgangen)

Undervejs er foreningen vært ved sandwichs og sodavand.

Tilvalg

Ledsager
kr. 0

Kommende arrangementer
fra Sønderjylland Afdeling, IDA Syd

27 maj.
Kulinarisk vandredag ved Holdbi Kro
  • Holdbi Kro
  • søndag d. 27. maj kl. 10:00
21 jun.
Skyd og spis
  • Haderslev Skydeselskab af 1857, haderslev
  • torsdag d. 21. juni kl. 17:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close