16-08-2018 16:00:05

Revner i beton, Ringsted

Revner i beton kan opstå pga. statiske og materialemæssige årsager. På mødet vil forskellen på beregnede og målte revnevidder blive gennemgået, der vil være praktiske eksempler på anvendelsen af regneregler, og på hvordan revner i beton kan tætnes.
Arrangør: Dansk Betonforening

Tirsdag den 5. maj 2015, kl. 15:30 til ca. 18:00 - Ringsted Hallerne, Cafe Olympus, Tvær Alle 8, Lokale 4 & 5, 4100 Ringsted

Revner i beton kan opstå pga. statiske laste eller påvirkninger fra svind, krybning og temperaturbevægelser (SKT). Udover æstetiske og psykologiske problemer, kan for store revner give problemer med konstruktioners brugsværdi, vedligehold, holdbarhed og tæthed.

Lastfremkaldte revner - Bjarne Christian Jensen, Ingeniørdocent emeritus, Syddansk Universitet
Lastfremkaldte revners revnevidder kan beregnes efter betonnormen. Revnevidder er et fænomen med meget stor spredning på målte værdier, så beregnede revnevidder er ikke identiske med målte revnevidder. Krav til revnevidder er krav til beregnede revnevidder. Regnereglerne gennemgås, og forslag til at mindske revnevidderne behandles.

Bjarne Christian Jensen er tilknyttet Syddansk Universitet, og har tidligere været på DTU. Han har derudover 25 års erfaring inden for rådgivende ingeniørvirksomhed. Han har skrevet flere lærebøger og er fagredaktør på Teknisk ståbi.

Styring af SKT-revner - Jens Mejer Frederiksen, Chefrådgiver, beton, ALECTIA
Regneregler for nødvendig armering til styring af revnevidden i revner, der må forventes pga. tvangspåvirkninger i konstruktioner, har været en del af den danske betonnorm siden 1999.

Erfaringerne fra brugen af regnereglerne ved armering af fabriksgulve, parkeringsdæk undergulve for flisebelægninger og membraner, irregulære udendørsbelægninger samt svømmebassiner vil blive præsenteret.

Jens Mejer Frederiksen er rådgivende ingeniør hos ALECTIA, hvor han bl.a. arbejder med renovering og byggeteknik på alle former for bygninger. Hans forskningsområder er bl.a. modellering af chloridindtrængning i beton og udvikling af prøvningsmetoder i relation hertil.

Injektion af revner - Carsten Schjørring, Projektleder, Christiansen og Essenbæk
Hvad gør man, når der forekommer utilsigtede revner i beton. Hvad gør man ved strukturelle revner, når gulve delaminerer, når vandet vælter ind gennem revner i betonen i en Metroskakt eller en tilsvarende dybtliggende konstruktion?
Kan ovenstående løses ved hjælp af injektion?

Gennemgang af mulighederne og begrænsningerne ved anvendelse af Micro cement, Polyuretan, Epoxy og Acryl. Alle produkter er specielt designet til forskellige løsninger, der i de fleste tilfælde kan løse problemet.

Carsten Schjørring er seniorprojektleder ved Christiansen & Essenbæk A/S og har mange års praktisk erfaring inden for betonrenovering og injektion af beton i Danmark og i udlandet.

Gratis møde iht. IDAs regler.

Medlemskab af Dansk Betonforening er gratis for IDA-medlemmer (dog betales 135 kr. årligt for medlemsbladet Dansk Beton)., skriv til hhk@ida.dk hvis du ønsker medlemskab. 

Tilvalg

Ledsager
kr. 0

Kommende arrangementer
fra Dansk Betonforening

22 aug.
Byggeriet af Aalborg Universitetshospital - NAU
  • Aalborg Universitetshospital NAU, Gistrup
  • onsdag d. 22. august kl. 15:30
23 aug.
Byggeriet mister store digitale gevinster
  • IDA Mødecenter, København V
  • torsdag d. 23. august kl. 16:45
29 aug.
Gå-hjem-møde: Brand og beton
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 29. august kl. 15:00
11 sep.
Vurdering af eksisterende betonkonstruktioner
  • IDA Mødecenter, København V
  • tirsdag d. 11. september kl. 15:00
20 sep.
Fabriksbesøg – Produktion af betonrør og -brønde, RC Beton, Rødkærsbro
  • RC Beton, Rødkærsbro
  • torsdag d. 20. september kl. 09:00
Se alle kommende arrangementer fra Dansk Betonforening

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close