23-09-2018 06:51:00

Mød en bådebygger og lær at bygge et skib

Vi får en guidet rundvisning på bådeværftet af Bådebygger Martin Rodevad Dael, som vil fortælle om bådebyggeri. Han arbejder i øjeblikket på rekonstruktionen af Skuldelev 3 skibet.

Hvornår?

lørdag d. 06. oktober 2018 KL. 12:00 - 15:00
Tilmeldingsfrist
fredag d. 28. september 2018 - 23:55
Arrangementsnummer
328172
24 ledige pladser

Hvor?

Vikingeskibsmuseet
Vindeboder 12
4000 Roskilde
Arrangør: BYG Sjælland, IDA Sjælland
Medarrangør: Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland
arrangementsbillede

Bygning af skibene sker efter forhistoriske både i fuld størrelse, efter datidens metoder.

Bådebyggerne på Vikingeskibsmuseet bruger samme teknik, som vikingetidens bådebyggere gjorde brug af, for at flække det massive egetræ og omdanne den lange stamme til smidige, slanke planker til skibet.

Program

12.00 – 13.00 : Rundvisning på værftet

13.30 – 14.30: Sandwich med Hellefisk og drikkevarer i eget lokale, Lodsen på øen.

14.30 – 16.00: Se museet på egen hånd (inkl. særudstilling)

Kl. 16.00: Museet lukker

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er Danmarks museum for skibe, søfart og bådebygningskul-tur i oldtid og middelalder. Den ældste del af museet, Vikingeskibshallen, åbnede i 1969. Hallen er tegnet af arkitekt Erik Christian Sørensen og bygget som en stor montre omkring de fem vikingeskibe fra Skuldelev. Hér vises også skiftende særudstillinger og film om udgravningen af skibene. Vikingeskibshallen blev fredet i 1997.

På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan du opleve de fem originale vikingeskibe fra 1000-tallet og Havhingsten fra Glendalough. Du får aktivitet og historie, atmosfære og et smukt havnemiljø med rekonstruktioner og efterkommere af vikingeskibe, som du kan komme ud at sejle i. De fem originale vikingeskibe stammer fra en spærring ca. 20 km nord for Roskilde, der blev anlagt i sidste del af 1000-tallet som et værn mod fjendtlige flådeangreb på byen, der dengang var landets hovedstad. I Vikingeskibshallen får du indblik i alt omkring det imponerende projekt Fuldblod på Havet, som bragte Havhingsten til Dublin og retur i 2007-08. Her ligger også Stig om Bord, hvor du kan gå om bord i et vikinge-handelsskib fyldt med varer og et vikingekrigsskib udrustet til kamp! Klæd dig ud som viking og lad fantasien løbe tilbage til vikingetiden.

Af særudstillinger er

1-”Stig Ombord” og her kan man opleve hvordan det er at sejle i alt slags vejr i hhv. et handelsskib og et krigsskib.

2- Særudstillingen I Vikingernes Kølvand i underetagen er fortællingen om, hvordan de fem Skuldelevskibe har formet Vikingeskibsmuseet: Hvordan det enestående fund har haft afgørende betydning for marinarkæologien i Danmark, og været drivkraften bag vidtrækkende arkæologiske eksperimenter med rekonstruktion og sejlads. Med udstillinger giver vi et kik bag kulissen. Og viser, hvordan det mangeårige arbejde med skibene har skabt et arbejdsmiljø, der bygger bro mellem forskere, håndværkere og sejlere. Vi træder ned i udgravningen, går tæt på bådebyggerne, følger de sejlende rekonstruktioner på forsøgsrejser.

Her kan du også opleve sort/hvid film fra udgravningsfeltet i 1962, langskibet Havhingsten i stormende kuling på det irske hav i 2007 og dyk på Dannebroge, et orlogsskib fra 1600-tallet, der ligger på bunden af Køge Bugt. Følg bådebyggernes arbejde med at rekonstruere vikingeskibene - fra papmodel til sejlende fartøj - til lyden af øksehug fra skoven. Se stenøkser og bronzemønter, kanonkugler og kaffekopper hentet op fra farvandene omkring Danmark - og helt nye marinarkæologiske fund, der aldrig før har været udstillet.

Oplevelsen er også spændende for børn, så tag dem med.

Tilmeld

Tilvalg

ledsager
kr. 310
Børn 5-18
kr. 30

Kommende arrangementer
fra BYG Sjælland, IDA Sjælland

1 okt.
Oplev fremtidige løsninger indenfor vand, spildevand og klimatilpasning
  • ENERGI & VAND – Greater Copenhagen Living Lab, Valby
  • mandag d. 01. oktober kl. 13:45
4 okt.
Journal 64 i Victoria Teatret, Sorø
  • Victoria Teatret, Sorø
  • torsdag d. 04. oktober kl. 18:30
6 okt.
Mød en bådebygger og lær at bygge et skib
  • Vikingeskibsmuseet, Roskilde
  • lørdag d. 06. oktober kl. 12:00
8 okt.
Se Roskilde Kloster
  • Roskilde Kloster, Roskilde
  • mandag d. 08. oktober kl. 11:00
8 okt.
Digitale bygningsrelaterede værktøjer
  • IDA Mødecenter, København V
  • mandag d. 08. oktober kl. 14:00
Se alle kommende arrangementer fra BYG Sjælland, IDA Sjælland

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close