24-10-2018 01:43:56

Se hvordan oldemor levede - tag børnene med

Arrangør: Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

Arbejdermuseet er et stykke dansk kultur, der er bevaret på en meget levende måde. Vi kan besøge 2 lejlighedsudstillinger fra hhv. 1915 og 1950 med omviser. Desuden er der mulighed at tage børnene med ned i Børnenes Arbejdermuseum, hvor der er en masse spændende aktiviteter især for børn fra ca. 3-12 år. Her kan børn og voksne sammen lege sig til viden om arbejderhistorien.

Vi skal spise frokost i Arbejdermuseets restaurant, som sætter en ære i at lave madsom i de gode gamle dage. Brødet er nybagt. Remoulade, rødkål og rødbeder er hjemmelavet. Stjernesilden er marineret i øl. Her hakkes, syltes, steges og koges i en liflig duft. Alt bliver tilberedt fra bunden og er hjemmelavet. Der vil være ta’ selv bord, og der vil blive serveret en øl eller vand til alle. 

 

1.Omvisning:  Lejligheden og familien

Familien Sørensen bestod af Peter Martin Sørensen, Karen Marie Sørensen og deres 8 børn. Peter Martin Sørensen var arbejdsmand, mens Karen Marie Sørensen gik hjemme og passede hus og børn. Efter at have boet i mange forskellige lejligheder flyttede familien i 1915 ind i en 2-værelses lejlighed på Østerbro.

 Lejligheden blev i familien frem til 1990. I 1915 boede 5 børn stadig hjemme: Karen (27 år) passede hjemmet, Kristian (26 år) arbejdede i Frihaven, Anna (21 år) var på vej ud at tjene og Yrsa (19 år) og Olga (17 år) arbejdede som tyende hos finere herskaber. En af sønnerne i familien Sørensen arbejdede i havnen.

 

2.Omvisning:  Halvtredserlejligheden

I den første del af 1950'erne var det stadig økonomisk smalhals, der prægede samfundet. Der blev ikke bygget mange nye boliger, og for unge mennesker kunne det være svært at finde et sted at bo.

I halvtredserlejligheden bor familien Hansens 5 medlemmer i en 2-værelses lejlighed. Familien består af Hr. Hansen, murerarbejdsmand og fru Hansen, som er udlært frisør og arbejder hjemme i dagligstuen. De har tre hjemmeboende børn: Den ældste dreng er autolærling, pigen butiksmedarbejder og de deler værelse med familiens yngste baby. Forældrene sover på sovesofaen inde i stuen.    

Hvis deltagerne på selve dagen har problemer, kan der ringes til 42428509

 

Pris: Medlem/voksen ledsager 150 kr. Barn 75 kr.

Maks 2 voksne ledsagere og 3 børn pr. medlem.

 

Sidste tilmelding 27. januar, hvorefter tilmeldingen er bindende.

 

Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering, aflysning og nyhedsbreve.

Kommende arrangementer
fra Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

4 nov.
Den Jødiske Begravelsesplads i København
  • Mosaisk Nordre Begravelsesplads, København N
  • søndag d. 04. november kl. 11:00
4 nov.
FCN mod AAB
  • FC Nordsjælland A/S, Farum
  • søndag d. 04. november kl. 14:30
6 nov.
BIO: " Bohemian Rhapsody" + spisning i Værløse bio
  • Værløse Bio & Café, Værløse
  • tirsdag d. 06. november kl. 17:00
6 nov.
BIO: " Bohemian Rhapsody" incl. popcorn og sodavand i Værløse bio
  • Værløse Bio & Café, Værløse
  • tirsdag d. 06. november kl. 17:40
9 nov.
Få rundvisning i Folketinget med kage og kaffe i Snapstinget
  • Folketinget, København K
  • fredag d. 09. november kl. 14:15
Se alle kommende arrangementer fra Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close