13-11-2018 00:05:16

Seminar om danskernes kostvaner

Ingen tilmelding i IDA! Tilmelding direkte til DTU - se link i teksten nedenfor.
Arrangør: IDA Levnedsmiddelselskabet

Hvad spiser danskerne? Hvor langt er deres kost fra at opfylde de officielle kostråd? Og hvad er de nyeste madtrends i Danmark? Det er nogle af de spørgsmål, som vil blive besvaret på et seminar den 12. marts 2015, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør hovedresultaterne fra den seneste nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet. Fødevareminister Dan Jørgensen åbner seminaret, som arrangeres i samarbejde med Levnedsmiddelselskabet og Selskabet for Ernæringsforskning.

Siden 1985 har DTU Fødevareinstituttet sat danskernes kostvaner under lup i den nationale undersøgelse af danskernes kostvaner og fysiske aktivitet, DANSDA. I undersøgelsen registrerer deltagerne, hvad de spiser og drikker, og hvor meget de motionerer i løbet af en hel uge. De fortæller også om deres sociale og demografiske baggrund, måltidsvaner samt holdninger til og viden om sund kost og bevægelse.

Data fra DANSDA bruges blandt andet til at udarbejde initiativer til at fremme sunde kostvaner og til at vurdere, om danskerne er udsat for sygdomsrisici gennem kosten. Undersøgelserne bliver brugt af forskere, sundhedsprofessionelle, myndigheder, virksomheder og medierne.

DTU Fødevareinstituttet offentliggør den seneste DANSDA rapport med tal fra 2011-2013 på et seminar den 12. marts 2015. Oplægsholdere vil præsentere hovedresultaterne fra undersøgelsen, gennemgå hvordan data anvendes i praksis og illustrere hvordan undersøgelsen kan bruges til at dokumentere nye mad- og måltidstrends. Fødevareminister Dan Jørgensen åbner seminaret.

Program

10.00: Velkomst
v/ kontorchef Gitte Gross

Åbning af seminaret: Hvorfor undersøge hvad danskerne spiser?
v/ fødevareminister Dan Jørgensen

Hvad spiser danskerne, og hvad er de mest populære retter?
v/ seniorrådgiver Sisse Fagt

11.00: Pause

11.15: Hvilke næringsstoffer og fødevarer indtager danskerne?
v/ seniorrådgiver Agnes N. Pedersen

Måltidsvaner i Danmark mod 2020 – hvordan ser de ud??
v/fremtidsforsker Birthe Linddal

Hvad bruger erhvervet kostundersøgelserne til?
v/ chef konsulent Mette Peetz-Schou

Hvad skal kostundersøgelser i fremtiden?
v/ kontorchef Gitte Gross

13:00: Sandwich til frokost


Tilmelding
Det er gratis at deltage i seminaret, men der er et no-show gebyr på 200 kroner. På grund af begrænset deltagerantal er tilmelding nødvendig senest den 9. marts 2015. Tilmelding sker her fra DTU Fødevareinstituttets website.

Under seminaret vil der være let servering og sandwich til frokost.

Forudbestilling af rapporten
Den 12. marts vil resultaterne fra DANSDA blive gjort tilgængelige via DTU Fødevareinstituttets hjemmeside. Rapporten vil også kunne købes i en trykt udgave for 250 kroner fra schultzboghandel.dk.

Det er muligt at forudbestille rapporten fra schultboghandel.dk og få den udleveret på seminaret.

Kontakt
Seniorrådgiver Sisse Fagt, sisfa@food.dtu.dk, tlf. 35 88 74 22

 

 

Tilvalg

Ledsager
kr. 0

Kommende arrangementer
fra IDA Levnedsmiddelselskabet

15 nov.
Exploring Bioscience 2018
  • Centralværkstedet, Aarhus C
  • torsdag d. 15. november kl. 12:30
29 nov.
Juleafslutning i IDA Food Network med smagning af glögg og andre varmende drikke
  • Det Argentinske Vinhus, København S
  • torsdag d. 29. november kl. 17:00
5 dec.
Julemøde - Søde vine
  • IDA, København V
  • onsdag d. 05. december kl. 19:00
6 dec.
3D-printede fødevarer
  • Teknologisk Institut - Aarhus, Aarhus C
  • torsdag d. 06. december kl. 16:00
13 dec.
IDA Future Talks 2018
  • IDA Mødecenter, København V
  • torsdag d. 13. december kl. 13:00
Se alle kommende arrangementer fra IDA Levnedsmiddelselskabet

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close