15-10-2018 22:05:33

Sensommerudflugt til Agersø

Sensommerudflugt
Arrangør: Seniorudvalg, IDA Fyn

OBS, NYT MØDESTED: Rosengårdcentrets P-plads ved rød indgang. Ændringen skyldes byggeri på SDU-TEK.

Agersø er en af Storebælts smukkeste øer – et roligt og uspoleret samfund med en spændende natur – 20 km vandreveje/stier.

Der er rige muligheder for at finde fossiler og krydderurter til snaps.

Agersø har været beboet siden stenalderen, og øens historie rummer mange højdepunkter med blandt andet fæsteoprør, præsteeje og som et centralt punkt i Englandskrigene fra 1807-1814. I dag er øen et hyggeligt og afslappet samfund med havnen som et naturligt samlingssted i sommerperioden.

Bussen kører over Storebæltsbroen og ad en utrolig smuk tur på Margueritruten forbi Skælskør og nogle af de mange herregårde som H.C. Andersen besøgte, bl.a. Borreby, inden vi kommer til Stigsnæs.

Herfra sejler vi til den idylliske ø Agersø i Storebælt. En sejltur på ca.15 min. Turen går rundt på denne smukke ø, som kun er 7 km lang og 3 km bred.

En lokal guide viser os den smukke gamle restaurerede mølle, og herefter skal vi ind og se kirken. Rundt på øen kører vi med en veterantraktorbus, og i byen går vi til fods gennem de små snoede gader med gamle huse, gårde, gadekær mm. Efter at have set øen skal vi nyde en stor lækker frokostbuffet på kroen. Hen på eftermiddagen sejler vi tilbage til Stigsnæs, hvor bussen venter for at køre os tilbage til Odense med forventet hjemkomst i Odense kl. 18.30. 

Pris: Kr. 450,- pr. person excl. drikkevarer                 

      NB: Turen gennemføres kun ved min. 35 deltagere. Maks. 48 deltagere. Tilmeldinger accepteres i den rækkefølge, som de indkommer.

Tilvalg

Ledsager
kr. 450

Kommende arrangementer
fra Seniorudvalg, IDA Fyn

1 nov.
Andespil
  • Skibhuscentret, Odense C
  • torsdag d. 01. november kl. 13:30
15 nov.
Udflugt til Tirpitz-museet
  • Rosengårdscentret rød indgang, Odense
  • torsdag d. 15. november kl. 07:30
29 nov.
Julearrangement - Næsbylund Kro
  • Næsbylund Kro, Odense N
  • torsdag d. 29. november kl. 18:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close