23-10-2018 01:24:18

Softwaretest – fra ”øv!” til ”yes!”

Kom og hør om hvordan moderne software test bliver sjovt, hvordan man kommer i gang, og hvordan værktøjer kan anvendes til software testen. Der fokuseres primært på unit- og intergrationstest. Teorien underbygges med en del praktiske eksempler.
Arrangør: Sønderjylland Afdeling, IDA Syd

Tidlig og grundig softwaretest er en god investering i kvalitet og udviklingstid - når fejl findes tidligt, kan de rettes tidligt, og konsekvenserne af en fejl er derfor mindre end når de findes i accepttest eller i felten. Det er de fleste enige om. Alligevel vil mange udviklere helst udskyde eller helt undgå softwaretest, og det er ærgerligt, for softwaretest kan sagtens være en inspirerende, bekræftende og en værdifuld del af et udviklingsforløb. Så hvordan bliver softwaretest sjovt? Hvordan kommer man i gang? Hvad får jeg ud af det, og hvilke krav stiller det til min software?

Foredraget vil fokusere vil på, hvordan man kommer i gang med de grundlæggende testaktiviteter, primært unit- og integrationstests. Foredraget vil behandle emner som grundlæggende test-teori, fordele, ulemper og praktiske grænser for test, design for testability, test og isolation frameworks, continuous integration og tests i udviklingsprocessen, alt sammen med fokus på at give tilhørende praktisk take-home viden om tests. Teorien vil være underbygget med masser af praktiske eksempler i C# (NUnit, dotCover), C++ (Google Test, Google Mock) og sproguafhængige værktøjer (Jenkins).

Gratis arrangement.

Foredragsholder: Troels Fedder Jensen, der er lektor på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. Troels underviser bl.a. i softwaretest og anvender

 

Tilvalg

Ledsager
kr. 0

Kommende arrangementer
fra Sønderjylland Afdeling, IDA Syd

24 okt.
UK: FREE LaTex Course - For the ones tired of Word
  • Alsion, Sønderborg
  • onsdag d. 24. oktober kl. 17:00
27 okt.
Anne Linnet – Alsion
  • Alsion, Sønderborg
  • lørdag d. 27. oktober kl. 20:00
28 okt.
Birthe Kjær , 50 års jubilæum - Gram Slot
  • Gram Slot, Gram
  • søndag d. 28. oktober kl. 20:00
8 dec.
Juletræsfældning, gløgg og æbleskiver - Rødekro
  • Øster Løgumvej 72, Rødekro
  • lørdag d. 08. december kl. 12:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close