16-11-2018 19:32:42

Solvarme, varmepumper og sæsonlagre - fremtidens fjernvarmeværk?

Kom og hør om fremtidens fjernvarmeværk med solvarme, varmepumper og sæsonlagre, som skal sikre billig og miljøvenlig fjernvarme til forbrugerne.
Arrangør: Energiteknisk Gruppe, IDA Nord
Medarrangør: Energi, IDA Østjylland

Fjernvarmeværkerne har i dag et mål om at sikre billig og miljøvenlig fjernvarme til deres forbrugere. Derfor etablerer en lang række fjernvarmeværker rundt om i Danmark store solvarmeanlæg, varmepumper og sæsonlagre for netop at kunne sikre bedre og billigere drift, som samtidig er miljøvenlig og fremtidssikker.

Oplægsholderen Morten Vang Jensen arbejder til dagligt med storskala solvarme, varmepumper og sæsonlagre hos PlanEnergi, hvor han rådgiver fjernvarmeværker.

Morten vil give en introduktion til den tekniske opbygning af solvarmeanlæg og sæsonlagre fra sit arbejde med blandt andet etableringen af Europas største solvarmeanlæg hos Dronninglund Fjernvarme og verdens største damvarmelager hos Marstal Fjernvarme.

Herudover vil Morten komme ind på forskellige anvendelsesmuligheder for varmepumper – eksempelvis udnyttelse af overskudsvarme eller grundvand.

Desuden vil Morten komme ind på fordele og muligheder ved solvarme, varmepumper og sæsonlagre, samt hvordan fjernvarmeværkerne kan indgå i fremtidens energisystem, herunder varmepumpers samspil med spotmarkedet.

Energiteknisk Gruppe vil efter arrangementet være vært ved et let traktement.

 

OBS! Yderdørerne lukkes kl. 17.05.

Tilvalg

Ønsker vegetarisk mad
kr. 0

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close