11-12-2018 08:55:27

Stauning Lufthavn fejrer 50 års jubilæum med et airshow d. 22 august

Stauning Lufthavn fejrer 50 års jubilæum med et Airshow d. 22 August i samarbejde med Danmarks Flymuseum - og en masse medlemmer af KZ&V flyveklubber!
Arrangør: Seniorudvalg, IDA Vestjylland


Stauning Lufthavn fejrer 50 års jubilæum med et Airshow d. 22 August.

Vi mødes ved hovedindgangen kl 1000 hvor en repræsentant for Serier udvalget i Vestjylland vil udlevere indgangsbilletter.

Stauning Lufthavn fejrer 50 års jubilæum med et Airshow d. 22 August i samarbejde med Danmarks Flymuseum - og en masse medlemmer af KZ&V flyveklubber!

Her vil der blive lejlighed til at nyde synet af de smukke gamle flyvemaskiner, som vil besøge Stavning lufthavn i forbindelse med jubilæet.

Blandt de deltagende gæste flyvere kan nævnes:               

  • Den smukke PBY-5A Catalina fra UK. Denne type vandflyver opererede under Anden Verdenskrig bland andet som ubåds jæger og redningsfly.
  • Swedish Air Force Historic Flights AJS 37 Viggen. Flyet kommer flyvende direkte fra F7 Såtenäs laver opvisningen og flyver så tilbage
  • Det kan også bekræftes at det populære indslag fra 2013 med tre Harvard IIB (Sk 16) fra Swedish Air Force Historic Flight gentager succesen. De vil lave en flot opvisning med røg samt derefter en simuleret luftkamp, idet eet af flyene (SE-FVU) er udrustet med en .50-kaliber maskinkanon. Den skyder dog kun med en gasblanding (!), men lyden er god!
  • Det er med stolthed og glæde, at vi nu kan annoncere endnu et hovednavn til vores airshow. Der er tale om denne russiske skønhed - en Yakovlev YAK 11! Glæd jer til endnu mere stjernemotorlarm samt lowpass med op til 600 km/h!

 

Hele eftermiddagen foregår i lufthavnsområdet, som også huser Danmarks Flymuseum. Museet råder over 50 veteranfly, hvoraf flere af dem er restaureret så effektivt, at de er flyvedygtige. Der bliver blandt andet opvisninger hvor de gamle veteranfly og legendariske krigsfly går på vingerne.

Spændende – dog med forbehold for ændringer – stævnet er som alle udendørs arrangementer afhængig af vejret. Er vejrguderne ikke med os, rykker vi bare ind i Stavning Flymuseum, der også er et besøg vær. 

                                                                 

                                                                     På vegne af  Senior udvalget i Vestjylland

                                                                                               Bent Kokholm Kristensen

                                                                     

                                                                     

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close