20-02-2018 02:52:51

Stop madspild - i offentlige og private storkøkkener

Arrangør: IDA Levnedsmiddelselskabet

Madspild i Danmark vurderes at koste det danske samfund mere end 8 mia kr om året. Dette fordeler sig på mange led i kæden fra primærproduktion til forbrug i offentlige institutioner og i private husholdninger. I både privat og offentlig virksomhed er der et stort behov for anvisninger på hvordan dette kan ændres. LEVS ønsker med dette arrangement at sætte fokus på de handlemuligheder der er – og som stadig mangler – for at tackle dette stigende problem.

Men hvornår er mad affald og ikke unødvendigt spild? Vores holdninger til maden skal afstemmes før der kan gøres en fælles indsats for at mindske madspildet. På Sygehus Vendsyssel er der blevet gennemført et projekt for at undersøge og sidenhen mindske madspildet. Resultaterne bliver præsenteret med praktiske tips til at mindske madspild.

Det er dog vigtigt at huske, at maden ikke skal bruges for enhver pris; den skal stadig være sikker at spise. Hvilke muligheder er der indenfor de eksisterende rammer og hvordan arbejder myndighederne med området? Arrangementet vil også give nogle bud på hvordan vores madspild kan bruges og nyttiggøres.

Program

14:00-14:10 Velkomst

14:10-14:55 "Holdningen til mad; hvornår er det affald?" Johanne S. Birn fra AgroTech

14:55-15:25 "Madspild på Sygehus Vendsyssel - resultater, barrierer og indsatser" Susanne Søndergaard, sociolog

15:25-15:45 Pause - netværk

15:45-16:20 "Initiativer til (frivillig) reduktion af madspild, også i storkøkkener" Anne-Mette Lysemose Bendsen, Miljøstyrelsen 

16:20-16:50 "Madspild - hvad er problemet" Thomas Fremming, FødevareBanken

16:50-17:00 Opsamling og afrunding

SMS PÅMINDELSE: Vil du have påmindelse om arrangementet et par dage før afholdelse, skal du huske at sætte tjekmark i SMS reminder når du tilmelder dig!

Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering og nyhedsbreve.

Kommende arrangementer
fra IDA Levnedsmiddelselskabet

14 mar.
Generalforsamling i IDA Levnedsmiddelselskabet
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 14. marts kl. 17:00
14 mar.
Fokus på GIN
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 14. marts kl. 18:30

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close