18-11-2018 09:45:42

Strandingsmuseum St. George med spisning på Resturant St. George

Arrangør: Seniorudvalg, IDA Vestjylland

Vi mødes på restaurant St. Georg ,hvor der bliver serveret en middag med friskfangede fisk direkte havet ved Thorsminde.

Havet ud for den jyske vestkyst har altid været et befærdet og yderst farligt farvand - et hav og en kyststrækning, der gennem hundredvis af år har kostet store menneskelige og økonomiske tragedier i form af skibsforlis og strandinger.

Her fandt verdens største søslag - Jyllandsslaget - sted under 1. verdenskrig med tab af næsten 10.000 menneskeliv på en enkelt dag. Her skete den største strandingskatastrofe nogensinde - forliset af de engelske linieskibe St. George og Defence med tab af mere end 1300 menneskeliv.

Et skib med besætning og inventar er et minisamfund, der afspejler det omgivende samfunds daglige liv, kultur og tekniske formåen. De tusindvis af vrag, der er at finde i Nordsøen fortæller såvel enkeltpersoners som hele nationers historie.

Strandingsmuseum St. George giver et blik ind i denne historie. De dramatiske verdens- og hverdagshistoriske begivenheder, der knytter sig til den jyske vestkyst toner frem såvel gennem de mange fund fra St. George som i ord og billeder.

Læs mere om Strandingsmuseum St. George her

Læs mere om Restaurant St. George her

Deltagerpris: IDA Medlem/Ledsager kr. 100,- pr. person. Børn kr. 50,-.

 

Kommende arrangementer
fra Seniorudvalg, IDA Vestjylland

29 nov.
Rundvisning på Nr. Vosborg og gourmet middag
  • Nr Vosborg, Vemb
  • torsdag d. 29. november kl. 18:30

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close