23-05-2018 13:11:29

Svin gennem tykt og tyndt

Arrangør: IDA - Historisk Teknologi, HITEK

 

Dyrs relationer til mennesker og betydning i samfundet er et nyt felt inden for historie-forskningen. I dette foredrag sættes fokus på svin i Danmark i perioden ca. 1850-1960.

Omkring 1900 var spørgsmål om fødevarehygiejne, slagteriteknologi og smitsomme sygdomme yderst aktuelle. Svin stod som vigtigt produktionsdyr centralt i denne udvikling, og svins og menneskers veje krydsedes på mangfoldige måder, der påvirkede såvel teknologiske landvindinger, international politik og de hjemlige kødgryder.

Foredraget vil desuden fokusere på, hvad kvalitetssvinekød var i tiden 1900-1960 og på, hvordan dette begreb udviklede sig over tid i samspil med, at de teknikker, man kunne måle kødet med, og de produktionsteknikker, man havde til rådighed, også udviklede sig. Herudfra diskuteres, hvordan disse udviklinger påvirkede både svinekødets ernæringsmæssige indhold og svinets fysiske form.

Undervisere:
Tenna Jensen, ph.d. i historie, ansat som ekstern lektor og videnskabelig assistent ved SAXO-Instituttet, Københavns Universitet
og
Anne Katrine Gjerløff, ph.d. i historie, ansat som post.doc. ved Aarhus Universitet.

Kommende arrangementer
fra IDA - Historisk Teknologi, HITEK

26 maj.
Ringsted Radiomuseum - guidet rundtur, Sct. Bendts Kirke og Ringsteds historie
  • Ringsted Radiomuseum, Ringsted
  • lørdag d. 26. maj kl. 10:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close