22-02-2018 11:50:50

Syg af mad – sådan findes årsagen

Kom og hør hvordan der arbejdes med at udrede årsagen et fødevarebårne sygdomsudbrud og hvordan nye analysemetoder giver nye muligheder i opklaringsarbejdet.
Arrangør: IDA Levnedsmiddelselskabet

Selvom fødevareproducerende virksomheder har stort fokus på fødevaresikkerhed, så registreres der hvert år i Danmark et større antal fødevarebårne sygdomstilfælde. Det seneste større udbrud var forårsaget af Listeria monocytogenes. Dette udbrud førte til 17 dødsfald. Da konsekvenserne af fødevarebårne sygdomstilfælde ofte er store, er det vigtigt at årsagen til udbruddet udpeges så hurtigt som muligt.

Når der er mistanke om et udbrud, så er der i Danmark nedsat en tværorganisatorisk udbrudsgruppe, der med forskellige kompetencer bidrager til at udrede årsagen.

19:00 – velkomst til mødet, IDA Levnedsmiddelselskabet

19:05 - Sygdomsudbrud skal udredes i fællesskab! – præsentation af Den Centrale Udbrudsgruppe (DCUG) og parallelle aktiviteter i EU v. Dorte Lau Baggesen, DTU Fødevareinstituttet

19:30 - Smittesporing med mikrobiologiske metoder, herunder brugen af de nye muligheder med fuldgenom sekventering v. Eva Møller Nielsen, SSI

20:00 – pause med forfriskninger

20:30 – epidemiologiske undersøgelser for at udpege fødevaren der forårsager sygdom v, Luise Muller, SSI

21:00 – sporing af fødevarer involveret i udbrud v. Gitte Ortved Bjerager FVST

21:30 – Afslutning og tak for i aften, IDA Levnedsmiddelselskabet

 

Kommende arrangementer
fra IDA Levnedsmiddelselskabet

14 mar.
Generalforsamling i IDA Levnedsmiddelselskabet
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 14. marts kl. 17:00
14 mar.
Fokus på GIN
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 14. marts kl. 18:30

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close