19-11-2018 23:17:52

Tag med på Cykeltur i Nørresundby og hør om nogle af Solsidens perler

Kender du til bunkerne i Skanseanlægget, cementfabrikkerne, Kridtgraven eller historien om Nørresundbys Vagthund? Hvis ikke får du nu chancen! Vi slutter turen af med en is/kop kaffe og en smuk udsigt over Solsiden
Arrangør: IDA Trafik og byplan
Medarrangør: Nordjyske Planlæggere, IDA Nord

Vi starter ved Skanseanlægget, hvor vi parkerer cyklerne og sammen med guide Kirsten Lohman går rundt i anlægget og hører om dets historie. Dernæst cykler vi ned til Lindholm Kridtgrav og Lindholm Brygge og hører om cementfabrikkernes storhedstid mv. På vej hen til Kulturbroen hører vi blandt andet lidt om det nye område ved fjorden og kulturbroen.

Vi slutter turen af med at krydse fjorden, så vi sammen kan nyde udsigten til Solsiden, mens vi får en is eller en kop kaffe.

Lidt om Skansen og Cementfabrikken:

Skanseparken blev i 1600-tallet anlagt med udgangspunkt i Sundby Bjerg, som var byens højeste punkt (51 m) og derfor havde en militærstrategisk betydning. I det meste af Skanseparkens historie har skansen dog været et forholdsvist fredeligt sted at færdes for borgerne i Aalborg og Nørresundby, men selv i nyere tid har området været præget af periodisk krig og uro. Sidste gang var under Anden Verdenskrig 1940-45, hvor det tyske Luftwaffe befæstede området med ca. 300 tyske soldater og flere bunkeranlæg, der stadig delvist kan ses i dag.

Dansk Andels Cementfabrik på Lindholm Brygge, startede produktionen af cement i 1911.
Virksomheden lukkede i 1978, men store dele af fabriksbygningerne er bevaret. De har facader i en grov, grå puds og en række karakteristiske rundbuer samt andre formmæssige elementer, der giver husene en klar sammenhæng med de øvrige tidligere industriforetagender i Aalborg-området. De to tidligere cementsiloer blev i 2003 erstattet af to nye tvillingetårne, Høje Brygge, som Friis & Moltke har indrettet til boligformål.

Kommende arrangementer
fra IDA Trafik og byplan

28 nov.
Stationsnær byfortætning - kan vi få det hele?
  • IDA, København V
  • onsdag d. 28. november kl. 15:00
29 nov.
Ledelse der styrker 2018
  • IDA Mødecenter, København V
  • torsdag d. 29. november kl. 09:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close