23-10-2018 01:09:51

Teater – Skylight

Vi befinder os på en kold aften i Kyra Hollis lurvede lejlighed i London. Hun har nu engageret sig i at gøre andres liv meningsfyldte, som lærer for udsatte børn. En aften får hun uventet besøg af en succesfuld og karismatisk kapitalist.
Arrangør: Sydsjællands Afdeling, IDA Sjælland
Skylight

Der er tidspunkter i teatret, hvor man pludselig befinder sig grebet af stilhed. der er ingen nervøsitet eller hoste, ingen flytter sig på sæderne. Publikums opmærksomhed er så spændt så det næsten er håndgribeligt. David Ha-res Skylight er præget af sådanne øjeblikke. Skylight var den helt store succes i London i sidste sæson, hvor den spillede for udsolgte huse, og produktionen flytter nu til Broadway hvor den har premiere i foråret 2015.

Landsteatret er rigtig glade ved allerede nu, at kunne præsentere Skylight for Danmarks Teaterforeninger, og samtidig stolt over, at Kurt Ravn vender tilbage til teatret, for at spille den krævende og følsomme rolle som Tom Sergeant.
Vi befinder os på en kold aften i Kyra Hollis lurvede lejlighed i London. Hun har en førstes klasses grad i mate-matik, og har nu engageret sig i at gøre andres liv meningsfyldte som lærer for udsatte børn. En aften får hun uventet besøg, først af Frank, søn af Tom Sergeant hun tidligere arbejdede for og havde en 6 år lang affære med, og senere af Tom selv. Han er en succesfuld og karismatisk kapitalist, og hvis kone døde for nylig. Kyra var ven af familien, men da Toms kone opdagede deres forhold forlod hun ham.

Som aftenen skrider frem forsøger de at genopleve deres dengang lidenskabelige affære, men spøgelser fra forti-den og parrets modstridende politiske ideologier kaster en skygge over aftenen. Han beskylder hende for at smi-de sine talenter væk ved at undervise, og kan ikke forstå hendes motivation, men Kyra har ændret sig, hun er blevet lidt af en puritaner.

Skylight veksler konstant mellem det personlige og det politiske og hendes lidenskabelige forsvar for lærere og angreb på den egoistiske kapitalisme. Om det ender med at de får hinanden til sidst, skal ikke røbes her.

 

Instruktion
Hans-Peter Kellner
Medvirkende
Kurt Ravn, Laura Drasbæk, Mikkel Moltke Hvilsom

 

Læs mere på http://landsteatret.dk

Vi mødes til den store buffet på restaurant WOK & CHOPSTICKS på Axeltorv 9E, 4700 Næstved kl. 17:30. Buffet er inkl. i prisen eks. drikkevare.

Tilvalg

Ledsager
kr. 325

Kommende arrangementer
fra Sydsjællands Afdeling, IDA Sjælland

29 okt.
Bøvl - fantastisk underholdende foredrag om ledelse, strategi og samarbejde med Niels Villemoes
  • Ringsted Kongrescenter, Ringsted
  • mandag d. 29. oktober kl. 18:30
25 nov.
Premierefilm: "I krig og kærlighed" i Nordisk Film Biografer i Næstved
  • Nordisk Film Biografer, Næstved
  • søndag d. 25. november kl. 15:15
30 nov.
Julebanko og julefrokost
  • Restaurant Siv & Co, Præstø
  • fredag d. 30. november kl. 17:00
6 dec.
Teater - I sidste øjeblik
  • Cafe Grønnegade, Næstved
  • torsdag d. 06. december kl. 17:30
4 maj.
Besøg på Geomuseum Faxe og fossiljagt i Faxe Kalkbrud
  • Fakse Geomuseum, Fakse
  • lørdag d. 04. maj kl. 11:00
Se alle kommende arrangementer fra Sydsjællands Afdeling, IDA Sjælland

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close