15-10-2018 13:07:04

Tekstilkemi

Arrangør: Kemi- og Bioteknologisk Udvalg, IDA Østjylland

Hvad er tekstilkemi? Tekstiler omgiver os overalt i vores hverdag, som tøj, i boligen, i biler, som filtermateriale, i have- og jordbrug. Set med kemiske øjne er der mange aspekter ved tekstiler, der er spændende, både i forhold til fremstilling af såvel råmateriale som tekstilfibre, forarbejdning ved for eksempel farvning og overfladebehandling, og i forbindelse med tekstilers "afterlife": bortskaffelse eller genanvendelse.

Vi har fået civ.ing. i kemi John Hansen, chefkonsulent fra Teknologisk Instituts center for Tekstil, til at komme og holde aftenens oplæg om de kemiske aspekter ved tekstiler. Han vil under oplægget præsentere hvad tekstile materiale egentlig er, rent kemisk, hvordan de fremstilles, farves og efterbehandles.

Tillige vil John Hansen give en kort præsentation af Teknologisk Institut, og de opgaver der arbejdes med i Tekstilcentret. Der vil være god mulighed for at stille spørgsmål, og for eksempel blive klogere på hvordan vi som forbrugere kan forholde os til forskellige mærkninger og certificeringer af det tøj vi køber.

Der serveres en sandwich i pausen.

Pris
Kr. 50 pr. person.
Max en ledsager pr. IDA-medlem.

Kommende arrangementer
fra Kemi- og Bioteknologisk Udvalg, IDA Østjylland

15 nov.
Exploring Bioscience 2018
  • Centralværkstedet, Aarhus C
  • torsdag d. 15. november kl. 12:30
3 dec.
Julekemishow - oplev kemiens fantastiske verden
  • Institut for kemi, Aarhus universitet
  • mandag d. 03. december kl. 17:30

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close