27-05-2018 21:32:20

Telefonen – den allestedsnærværende forbindelse i en skrumpende verden

Telefonen – den allestedsnærværende forbindelse i en skrumpende verden v/ museumsinspektør for videnskabshistorie Hans Buhl, Steno Museet, Aarhus Universitet
Arrangør: IDA - Historisk Teknologi, HITEK

Telefonen knytter mennesker sammen over alle afstande. Vi ringer til kæresten, børnene, kunderne, lægen og pizzabuddet. Ja, telefonen er vel nærmest uundværlig i nutidens samfund. Men da den blev opfundet i 1876 afhjalp den ikke et stort og udtalt behov for at alle kunne tale med alle, fjern eller nær. Telefonen var i virkeligheden et utilsigtet resultat af et forsøg på at løse et helt andet problem, nemlig manglende kapacitet i telegrafsystemet, og i begyndelsen blev telefonen blot betragtet som et interessant stykke legetøj.

Hans Buhl vil fortælle historien om telefonens udvikling fra de første primitive telefonapparater til vor tids avancerede smartphones, og undervejs vil Hans Buhl slå ned på så forskelligartede emner som telefonens baggrund og opfindelse, telefon-centraler, langdistancetelefoni, telefonkultur og mobiltelefonens revolution af den personlige telekommunikation.

Tilvalg

Benedicte Barding
kr. 0

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close