21-11-2018 09:17:38

”The Human Scale” i Biffen + Debat & sandwich på den Grønne Cafe

Arrangør: Nordjyske Planlæggere, IDA Nord

Netop i disse dage har filmen ”The Human Scale” præmiere i flere biografer landet over.

Filmen omhandler den stigende urbanisering, og sætter spørgsmål ved, hvordan vi planlægger vores byer så de tager hensyn til menneskers behov.
Med udgangspunkt i den verdenskendte danske arkitekt Jan Gehl og hans teams visioner om at indrette byer med fokus på menneskers behov og adfærd skildrer filmen, hvilken betydning deres humanistiske syn på byplanlægning har haft og fortsat har i nogle af verdens største byer eksempelvis Times Square i NY og jordskælvsramte Christchurch.

Det er med visionen om det nære byrums potentiale, at “The Human Scale” undersøger en side af Gehls mangeårige arbejde med byplanlægning i dansk og international kontekst. Filmen beskrives som en dokumentarisk science fiction-film fra en fremtid, der allerede er her.

Nordjyske giver filmen 4 ud af 6 stjerner og skriver: ”The human scale er en film om arkitektur og byplanlægning, der bringer disse begreber helt ned hvor almindelige mennesker kan forstå dem. Tillige er filmens billedside en formidabel understøtning af filmens udsagn: Når noget siges, bevises det kort efter på billedsiden. Filmens svageste side er, at den ikke giver så mange anvisninger på, hvad der er vejen frem. I hvert fald ikke realistiske anvisninger. Det er ikke nok at hævde, at bilerne skal ud af byen, for det løser ikke alle problemer.”

Tag med Nordjyske Planlæggere ind og se filmen og vurder selv, om det blot er en flot billedelig præsentation af de problemstillinger vi alle går og bakser med i dagligdagen og med utopiske fremtidsanvisninger eller om der brugbare budskaber. Efter filmen mødes vi alle til debat og sandwich i den Grønne Cafe, hvor Professor i Byteori fra Center for Mobilitet og Urbane studier (AAU) Ole B. Jensen vil inspirere og styre debatten.

Arrangementet finder sted d. 19. marts kl. 17.00 i Biffen, Nordkraft (husk at møde op i god tid).
Pris for Nordjyske Planlæggere: 80 kr. inkl. efterfølgende sandwich og øl/vand (rabat på kr. 45 bliver fratrukket når du tilmelder dig)
Pris for IDA Medlemmer (ikke medlemmer af Nordjyske Planlæggere): 125 kr. inkl. efterfølgende sandwich og øl/vand
Pris for ledsager/ekstern mødedeltager: 125 kr. inkl. efterfølgende sandwich og øl/vand


Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering og nyhedsbreve.

Kommende arrangementer
fra Nordjyske Planlæggere, IDA Nord

5 dec.
FILM I BIFFEN MED NORDJYSKE PLANLÆGGERE: The Experimental City
  • Biffen, Aalborg
  • onsdag d. 05. december kl. 15:45

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close