19-07-2018 17:16:53

Udvendig facadeisolering med puds - et julearrangement

Udvendig facadeisolering med pudssystemer synes at blive mere og mere udbredt. Både til renovering af ældre bygninger, men også til helt nye huse. Vi mødes derfor til dette arrangement, for at blive klogere på facadeisoleringens fordele og ulemper.
Arrangør: IDA Bygningsfysik

Det’ sørme – det’ sandt – december.
Den dejligste måned i men'skernes land.
Der er huset som kulden er slem for,
men for isolerede huse er isen det rene vand,
og opvarmningen bliver til at betale for.


Det’ sør’me, det’ snart, det’ jul..

Med denne lille omskrivning af en kendt julesang inviteres til en faglig aften, hvor vi skal blive klogere på de udvendige facadeisolering med de pudsede løsninger.

Formanden for IDA Bygningsfysik Carsten Rode byder velkommen, og takker for året der er gået i IDA Bygningsfysik og løfter sløret for det kommende års arrangementer.

Der gives introduktion til emnet, med udgangspunkt i det nye Byg-Erfa om udvendig facadeisolering, fra Bygningsingeniør Morten Mathiasen, fra Byggesagkyndig.nu, set med bygherrerådgiverens briller på.
Hvilke overordnet forhold bør man være opmærksom på ved valg af denne løsning, herunder hvordan man kan undgå dem. 

Videre skal vi høre om de kendte skadesmekanismer som vi ser på denne type facader. Der deles erfaringer fra Rambølls Afdelingsleder Mari Brandl, som vil gå mere i detaljerne vedr. skader.

Vi skal høre fra den "nye" brancheforening Etics ved. Direktør Gert L. Christensen - hvor foreningens medlemmer producerer eller markedsfører testede og godkendte facadeisoleringssystemer til byggeriet.
Foreningen har til formål at arbejde for at fremme systemtankegangen hos bygherrer, rådgivere og i det udførende led. Desuden er det ETICS-DKs opgave, at repræsentere branchen i standardiseringsarbejde og at overvåge og deltage i udviklings- og forskningsaktiviteter indenfor branchens virkefelt.

Og så skal vi høre om alle de praktiske løsninger og udfordringer som de udførende oplever fra Murermester Peter Andersen, som er et Danmarks murerfirmaer med størst erfaring indenfor dette felt.

Arrangementet er desuden årets sidste fra IDA Bygningsfysik, og der bydes derfor på lidt æbleskiver og gløgg, mens vi ønsker hinanden en Glædelig Jul.

Program

Kl. 18.00 - 18.10: Formanden for IDA Bygningsfysik Carsten Rode byder velkommen og takker for året, der er gået i IDA Bygningsfysik og løfter sløret for det kommende års arrangementer.

Kl. 18.10 - 18.35: Indledning til emnet med udgangspunkt i det nye og aktuelle Byg-Erfa blad angående udvendig facadeisolering, og hvad erfaringerne er med denne type isolering. Introduktionen gives af Bygningsingeniør Morten Mathiasen fra Byggesagkyndig.nu, og bestyrelsesmedlem af IDA Bygningsfysik.

Kl. 18.35 - 19.30: Videre skal vi høre om de kendte skadesmekanismer, som vi ser på denne type facader. Der deles erfaringer fra Rambølls Afdelingsleder Mari Brandl, som vil gå mere i detaljerne vedr. skader.

Kl. 19.30 - 20.00: Pause med gløgg og æbleskiver

Kl. 20.00 - 20.30: Vi skal høre fra den "nye" brancheforening Etics ved. Direktør Gert L. Christensen - hvor foreningens medlemmer producerer eller markedsfører testede og godkendte facadeisoleringssystemer til byggeriet.
Foreningen har til formål at arbejde for at fremme systemtankegangen hos bygherrer, rådgivere og i det udførende led. Desuden er det ETICS-DKs opgave at repræsentere branchen i standardiseringsarbejde og at overvåge og deltage i udviklings- og forskningsaktiviteter indenfor branchens virkefelt.

Kl. 20.30 - 21.00: Og så skal vi høre om alle de praktiske løsninger og udfordringer, som de udførende oplever fra Murermester Peter Andersen, som er et Danmarks murerfirmaer med størst erfaring indenfor dette felt.

 

Vær opmærksom på, at der grundet ombygning vil være begrænsede parkeringsmuligheder ved IDA. Vi henviser til parkeringskælderen ved Tivoli Hotel & Congress Center/Wake Up Hotel, Carsten Niebuhrs Gade 11, 1577 København V, på den anden side af gaden fra Ingeniørhuset.

Kommende arrangementer
fra IDA Bygningsfysik

6 sep.
Metalliske materialer til udvendige bygningsdele
  • DTU, Lyngby
  • torsdag d. 06. september kl. 09:00
17 sep.
Betydningen af optimalt indeklima og tilhørende ventilationssystemer mv.
  • IDA, København V
  • mandag d. 17. september kl. 16:45
17 sep.
Online webinar. Betydningen af optimalt indeklima og tilhørende ventilationssystemer mv.
  • Webinar - Foran din egen computer/tablet/telefon
  • mandag d. 17. september kl. 17:00
13 nov.
Den bæredygtige byggeplads og Cirkulær økonomi i Byggesektoren
  • IDA, København V
  • tirsdag d. 13. november kl. 16:45

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close