18-12-2017 19:35:59

Vincent Seremet - flykonstruktør og testpilot

Vincent Seremet's helikopter kom i luften i 1953, en gyrokopter i 1954 og så kom den flyvende vinge og en række andre konstruktioner. Testede faldskærme sammen med chefen for de engelske faldskærmstropper. Kom til et spændende foredrag!

Hvornår?

25. jan. 2018 KL. 19:00 - 21:30
Tilmeldingsfrist
21. jan. 2018 - 23:59
Arrangementsnummer
325247
11 ledige pladser

Hvor?

IDA Mødecenter
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

Lokale: Se infotavle i receptionen
Arrangør: IDA Fly
arrangementsbillede

Vincent Seremet er bidt af flyvning.
Han bygger selv sine konstruktioner og prøveflyver dem selvfølgelig også selv. Har bygget og  prøvefløjet alle sine modeller, 38 stykker. Flere er solgt til udlandet.

Vincent er født på Tolstrupgaard, tæt på Ringsted flyveplads, og ved og på flyvepladsen tilbragte han mange timer. Under krigen fandt Vincent, der da boede på Lolland, en faldskærm, gemt under løvet i skoven, hvor han skulle igennem for at komme hjem. Den havde fragtet våben til modstandsbevægelsen. Han tog den med hjem og gemte den. Var bange for, at tyskerne opdagede, han havde en engelsk faldskærm. Men han måtte eksperimentere med faldskærme. Han havde intet seletøj, så han fastgjorde skærmens snoretræk til sin livrem. Det gik godt -  en tid.

Den engelske testpilot Max W. Taylor havde i en avis set Vincent hængende i en faldskærm efter en bil. Max var under krigen officer i det engelske faldskærmskorps. Han var interesseret i Vincents eksperimenter og havde sin egen virksomhed, der udviklede faldskærme. De begyndte et samarbejde og at springe sammen til stævner.

Vincent udviklede sin egen en-mandshelikopter, ryghelikopteren. Ved siden af sit arbejde fortsætter Vincent sit udviklingsarbejde, og en af modellerne kommer på forsiden af Berlingske Tidende, og derefter i alverdens aviser. Nu begynder han at tjene på at demonstrere sine opfindelser ved flystævner.

Mellem 1955 og 2012 konstruerer og bygger og prøveflyver Vincent omkring 40 flyvende konstruktioner. I 1960 et dragefly, så en rygglider med forsøg i 3 km højde, og flere afarter. Han forsøgte med fly med trykluftkraft, med jetmotor, og flere autogyroer og dragefly, hvor modellen WS-19 kunne flyve 120 km/t. I 2006 kom så hans fantomvinge med raketmotor.

Flykonstruktøren og -byggeren Vincent Seremet er 86 år, og et stort ønske er et spring fra 8 km højde, inden han bliver 87. Og det er på programmet!

Kom og hør et spændende foredrag. IDA Fly er vært ved en forfriskning i pausen.

Bliv medlem af IDA Fly og vær blandt de første der hører om nye arrangementer
Medlemskab af netværket er gratis for medlemmer af IDA, er du ikke medlem, så meld dig ind her inden du tilmelder dig (Husk du skal være logget på ida.dk).

Alle kan gratis tilmelde sig IDA Fly's nyhedsmail og få info om de sidste nye arrangementer: Tilmeld dig nyhedsmail her

Tilmeld

Kommende arrangementer
fra IDA Fly

25 jan.
Vincent Seremet - flykonstruktør og testpilot
  • IDA Mødecenter, København V
  • torsdag d. 25. januar kl. 19:00
5 apr.
Få inspiration til arbejdet med SolidWorks - et spændende 3D univers
  • IDA, København V
  • torsdag d. 05. april kl. 16:45

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close