25-02-2018 12:39:28

Vindmøller af skrot og genbrug på Alsion, kom og se

Invitation til at se de ingeniørstuderendes i Mekatroniks energihøster projekter i skrot og genbrugsmaterialer. Bliv inspireret og måske finder du ud af hvordan du selv let kan bygge en energihøster.
Arrangør: Sønderjylland Afdeling, IDA Syd

Ingeniørstuderende i Mekatronik har i deres 4. semesterprojekt haft den udfordrende opgave at bygge energihøstere af så meget elektronikskrot og genbrugsmateriale som muligt.

Hvorfor energihøstere? Hovedtanken bag energihøsterne er at gøre det nemmere for borgerne selv at høste energi til det lille forbrug (f.eks LED-belysning og mobil opladning) uden at det skal koste en formue. Desuden at få genbrugt noget af alt den elektronikskrot som vi i den moderne verden leverer i overflod. Energihøsterkoncepterne tager udgangspunkt i forskellige brugeres behov: Dels herhjemme i Danmark med f.eks. at reducere CO2, genbruge mere og spare penge, dels i de fattige ulande hvor der normalt ikke er adgang til et sikkert 230V AC forsyningsnet som i Danmark. Lidt lys om aftenen og om nattenen kan betyde en kæmpe forskel for mange fattige i ulandene, f.eks. for børn til lektielæsning om aften.

Der samarbejdes med: Den frivillige organisation VedvarendeEnergi Sønderborg med Formand Søren Jensen som har bidraget med inspiration og råd; Sønderborg Forsyning med Driftsleder Arne Mørk-Jensen og pladsfolk som har bidraget med at finde genbrugsmaterialer og elektronikskrot; Danfoss Power Electronics i Gråsten har bidraget med gamle AC motorer, der har tidligere kørt i testopstillinger i udviklingsafdelingen.

Kommende arrangementer
fra Sønderjylland Afdeling, IDA Syd

3 mar.
Nørdet hacker-Netværk- Green Makerspace og Network i Sønderborg
  • Møllestedgaard, Sønderborg
  • lørdag d. 03. marts kl. 10:00
19 mar.
Linaks nye runde bygning
  • Linak A/S, Nordborg
  • mandag d. 19. marts kl. 17:00
25 apr.
Disruption 2018 - HANNOVER MESSE trip - Bustur til industrimesse i Hannover
  • Alsion, Sønderborg
  • onsdag d. 25. april kl. 05:00
30 apr.
Mød og hør tidligere FN's formand Mogens Lykketoft om verdensmål - Alsion Sønderborg
  • Alsion, Sønderborg
  • mandag d. 30. april kl. 16:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close