18-06-2018 22:58:21

Vinsmagning og Vinens mysterier – om kunsten… eller håndværket at fremstille god vin

Nogle tror at (god) vin fremstiller sig selv, eller naturen gør det, men det gør den ikke! Der står mennesker bag og de foretager en række til- og fravalg før den færdige vin hældes i glasset. Få indblik i hvad der gør vin x bedre end vin y
Arrangør: Kemi og Bioteknik, IDA Nord
Medarrangører: Fagteknik, IDA Vestjylland, Kemi- og Bioteknologisk Udvalg, IDA Østjylland, Aalborg Afdeling, IDA Nord

Vinene vi skal smage og som tydeligt skulle illustrere de forskellige produktionsmetoder er:

La Chevaliere 2015, Patrick Jasmin

Shiraz 2014, Elderton

Riesling Kabinett 2016, Fritz Haag

Riesling Juffer Spätlese 2016, Fritz Haag

Cedre Ex Libre 2014

Beaumont Gevrey Chambertin VV 2015

Dashwood Pinot Noir 2015

Der stilles ca 2 låneglas tilrådighed, men man må gerne medbringe egne glas :-)

Forelæser: René Langdahl Jørgensen, Cand.Mag i historie, Vinskribent på gastro, Underviser på Vinakademiet, Master of wine-studerende,

De fleste har opfattelsen at vinfremstilling er at lade naturen gå sin gang, men i virkeligheden er processen mange steder højteknologisk og omfatter en lang række til- og fravalg. Vi kommer omkring de naturgivne forudsætninger for vinens mulige udtryk, det franskmændene kalder ”terroir” eller smagen af stedet. Vi kommer ind på sprøjtemidler og gødning, økologisk og biodynamisk drift, opbindings- og beskæringsteknikker, sortsvalg og jordens pleje, men kommer først og fremmest ind på alle de tekniske og kemiske hjælpe- og tilsætningsstoffer, som er tilladt til vinfremstilling.

Du får svar på hvorfor egetræ anvendes til gæring og lagring, hvorfor nogle foretrækker rustfri stål og andre betongæringstanke.

Og sidst men ikke mindst får du indsigt i vinens egen kemiske sammensætning og vores sensoriske oplevelse af den – hvad det er der gør vin så unik i forhold til andre drikkevarer.

Afholdes Kroghstræde 3, auditorie 1.104

Hvis børn ønskes medtaget, skal de være uforstyrrende i lokalet eller kan placeres i den store aula, hvor der er mulighed for at læse eller lege rolige lege.

Kom gerne lidt før kl 17. Så er der nemlig tid til netværk.

Kemi & Bioteknik, IDA Nord er vært for et traktement, der er inkluderet i prisen.

Kort over AAU Krogstræde - find vej (KUN indgangen mærket med et rødt H 8 i cirklen på kortet er åben!)

Ved problemer med fremmøde eller andet, kontakt venligst Ivan 42436912 el. mail.

Er der specifikke relevante spørgsmål du kunne tænke dig besvaret, bedes de sendt til Ivan.

Bliv medlem af Kemi og Bioteknik, IDA Nord
Medlemskab af Kemi og Bioteknik, IDA Nord er gratis for IDA medlemmer, tilmeld dig her hvis du ønsker medlemskab (husk du skal være logget på ida.dk), vælg Min Profil → Netværk og Abonnementer.

Nyhedsmail Kemi og Bioteknik, IDA Nord er gratis for alle!
Tilmeld dig Kemi og Bioteknik, IDA Nord's nyhedsmail, det er gratis for alle.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Tilvalg

Ledsager
kr. 225

Kommende arrangementer
fra Kemi og Bioteknik, IDA Nord

19 sep.
CO2 negativt kraftværk ved biostøvfyring og cryo seperation af CO2
  • EY Huset, Aarhus C
  • onsdag d. 19. september kl. 16:45

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close