24-02-2018 22:57:54

Virus i maden - og på hovedet i seng!

Arrangør: IDA Levnedsmiddelselskabet

Der er gennem de senere år kommet øget opmærksomhed på fødevarebårne virusinfektioner. Gennem dagspressen får vi historier om bl.a. ”farlige” hindbær, som sender hele selskaber til tælling, og vi har alle lært, at der er noget, som kaldes Norovirus, som spredes af køkkenpersonale selv så fine steder som på Noma. Norovirus og hepatitis A er blandt de virus, som forårsager fødevarebårne virusinfektioner – og der er mange flere.

Vi går i kødet på virus og stiller på dagen skarpt på:
- hvad er virus egentlig,
- hvor udsatte er vi,
- hvor alvorligt er virus, når det rammer, og ikke mindst
- hvad gør man derude i virkeligheden for at begrænse risikoen for udbrud.

Mød myndigheder, forskere, praktikere og bliv klogere på hvordan landet ligger.

Program

09:00          Velkomst, Karin Frøidt, LEVS

09:15          Generelt om virus v/Anna Charlotte Schultz, DTU Fødevareinstituttet

09:45          Virus påvisning i fødevarer – udfordringer og brug af indikatorer,v/Anna Charlotte Schultz, DTU Fødevareinstituttet

10:15          Kort pause

10:30          Norovirus /v Kristina Træholt Franck, SSI

11:00          Hepatitis E og A /v Bolette Søborg, SSI

11:30          Diskussion af formiddagens emner

12:00          Frokost

12:45          Hvor alvorligt er virus udbrud og hvilke virusudbrud har vi haft i DK? v/ Morten Lisby, Fødevarestyrelsen

13:25          Emerging fødevarebårne virus – hvad rører sig internationalt - EFSA og WHO
v/ Lone Jannok Porsbo, Afdeling for Epidemiologi og Genomisk Mikrobiologi, fødevareinstituttet på DTU

14:00          Pause

14:20          Myndighedernes håndtering af virus i fødevarer  v/ Annette Perge, Fødevarestyrelsens kontor for foder – og fødevaresikkerhed

14:50          Inaktivering af virus i kødprodukter, Flemming Hansen DMRI Teknologisk Institut

15:20          Diskussion og afslutning, Rie Sørensen, DMRI Teknologisk Institut

Kommende arrangementer
fra IDA Levnedsmiddelselskabet

14 mar.
Generalforsamling i IDA Levnedsmiddelselskabet
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 14. marts kl. 17:00
14 mar.
Fokus på GIN
  • IDA Mødecenter, København V
  • onsdag d. 14. marts kl. 18:30

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close