20-01-2018 13:57:54

Webinar: Seminar om isoleringsmaterialer – egenskaber og anvendelse

Dette seminar omhandler almindelige kendte isoleringsmaterialer og fremtidsisoleringer i form af superisoleringsmaterialer og brugen af dem.

Hvornår?

23. jan. 2018 KL. 18:00 - 21:00
Tilmeldingsfrist
22. jan. 2018 - 23:59
Arrangementsnummer
326063
246 ledige pladser

Hvor?

Webinar - Foran din egen computer/tablet/telefon


Fra egen pc/tablet
Arrangør: IDA Bygningsfysik

OBS! Dette arrangement udbydes også som fremmøde-arrangement i IDA Mødecenter, København. Se arrangement nr. 325507.

Eksperter på området belyser isoleringsmaterialernes relevante egenskaber og anvendelsesmæssige forhold, herunder økonomiske forhold, brandforhold og miljøpåvirkninger.

I anden halvdel er der fokus på superisoleringsmaterialer (SIM), hvor CHALMERS Universitet præsenterer helt nye resultater fra IEA EBC Annex 65: ”Long-Term Performance of SIM in Building Components and Systems”, hvor det overordnede formål har været at stimulere til en mere udbredt anvendelse af superisoleringsmaterialer med særlig fokus på vakuum og aerogel isolering.

Desuden præsenterer RealDania et dansk eksempel på en energirenovering, hvor aerogel isolering er anvendt. Seminaret afsluttes med debat om fordele og ulemper ved de enkelte isoleringsmaterialer. 

Program

Kl. 18:00 Ankomst, sandwich og vand/øl

Kl. 18:10 Velkomst af Henrik M. Tommerup, Rambøll

Kl. 18.15 Svend Svendsen, Professor DTU Byg: Varmeisoleringsmaterialer med fokus på varmeledningsevne og økonomiske forhold for gængse isoleringsprodukter og produkter med lavere varmeledningsevner.

Kl. 18:40 Anders Bach Vestergaard, brandteknisk rådgiver, DBI: Brandtekniske egenskaber og brandbeskyttelse for gængse isoleringsmaterialer

Kl. 19:05 Freja Nygaard Rasmussen, Bæredygtighedskonsulent, AAU-SBi: Præsentation af LCA Byg (nyt værktøj til livscyklusvurderinger) og beregninger for typisk ydervægskonstruktion med forskellige isoleringsmaterialer.

Kl. 19:25 Pause med forfriskninger

Kl. 19:40 Bijan Adl-Zarrabi, Associate Professor, Chalmers Universitet: Generelle egenskaber for superisoleringsmaterialer inklusive bæredygtighedsvurderinger.

Kl. 20:05 min. Pär Johansson, Assistant Professor, Chalmers Universitet: Praktisk anvendelse af superisoleringsmaterialer med fokus på bygningsrenovering.

Kl. 20:30 Per Troelsen, RealDania, arkitekt og projektleder: Præsentation af renoveringen af PH’s eget hus med fokus på isoleringsløsninger og især indvendig ydervægsisolering med højisolerende aerogel.

Kl. 20:50. Afrunding og debat om fordele og ulemper ved de enkelte isoleringsmaterialer. Ordstyrer Morten K. Mathiasen, Byggesagkyndige.nu

Kl. 21:10 Mødet slutter

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.
Skriv din e-mail i det blanke felt og tryk Enter. Herefter er du registreret på sitet og vil modtage et link i din indbakke, som linker dig direkte videre til optagelsen.

Download præsentationer:
Klik på Filer nederst i venstre hjørne af skærmen, når du har startet webinaret, her kan du downloade de præsentationsfiler som gennemgås.

Arrangør: IDA Bygningsfysik

Tilmeld

Kommende arrangementer
fra IDA Bygningsfysik

23 jan.
Seminar om isoleringsmaterialer – egenskaber og anvendelse
  • IDA Mødecenter, København V
  • tirsdag d. 23. januar kl. 18:00
23 jan.
Webinar: Seminar om isoleringsmaterialer – egenskaber og anvendelse
  • Webinar - Foran din egen computer/tablet/telefon
  • tirsdag d. 23. januar kl. 18:00
2 maj.
BYGNINGSFYSIKDAG 2018
  • Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet København , København SV
  • onsdag d. 02. maj kl. 09:00

Netværk

Få højt specialiseret viden og rabat på arrangementer, som medlem af IDAs 40 fagtekniske netværk.

Meld dig ind i et netværk

luk
close