23-07-2017 10:43:11

10 gode webinarer til ferien

Webinar: Er du nået til det punkt i din sommerferie, hvor du så småt begynder at længes tilbage til kontoret? Eller sidder du alene på arbejde og har tid til at fordybe dig? Vi har samlet 10 webinarer, som vi vil anbefale til din sommerferie.
Ajourført den 1. jul. 2017 Af IDA Universe

IDAs fagtekniske og regionale netværk står hvert år for flere tusinde arrangementer. Alene inden for de seneste måneder har du haft mulighed for at høre indlæg om så forskellige emner som 3D-print, konsekvenserne af Brexit, brændselsceller, nye DNA-metoder, droner og roboteknologi, Excel, FL Smiths historie, fremtidens grønne energiløsninger, sådan bruger du din Arduino, iværksætteri samt stressforebyggelse. Og indlæggene er blot et hurtigt nedslag i arrangementsystemet (søg selv, der ligger noget for de fleste).

Arrangementerne er placeret i hele landet, men heldigvis bliver en række af disse arrangementer filmet, så du også har mulighed for at se (eller gense) dem, hvis du ikke selv har mulighed for at være til stede. De fleste webinarer er gratis og kræver blot, at du opretter dig som bruger.

Vi har samlet en lille palette af de webinarer, som vi finder interessante. Forhåbentlig er der et, der passer lige præcis dig. Og ellers er samlingen primært tænkt som en introduktion til det store arkiv, hvor der er gode muligheder for at søge på emner, som interesserer dig.

Karriere

Et af de mest populære emner på IDA Universe har fra dag 1 været karriere-stoffet. Og inden for dette område kan du også finde en række webinarer, der sætter fokus på, hvordan du flytter dig fremad i din karriere. Overvejer du f.eks. at gøre karriere i udlandet, vil du blive klogere på jobklausuler eller er du klar til at kigge nærmere på din pension, hjælper IDA dig.

Fremtidsupdate - bliv klogere på den teknologiske udvikling

Fremtidsupdate er reelt set ikke ét webinar. Det er et nyt format, som vi har udviklet på siden foråret 2016, hvor du tredje tirsdag i måneden kan blive klogere på fremtiden.

Selv om vi har haft visse tekniske udfordringer undervejs, har niveauet af oplægsholdere været højt, og uanset om du interesserer dig for selvkørende biler, energiforsyningen, machine learning, bredbånd eller den teknologiske udvikling i Kina, er der en udgave til dig. Se fx: 


Workshops - bliv bedre til noget

En stor del af IDAs webinarer har det simple sigte at gøre dig lidt bedre til noget. Vi har blot for at nævne et par eksempler webinarer, der lærer dig at skrive bedre, giver tips til en bedre søvn, lærer dig at blive mere overbevisende i dine argumenter og at “få tingene gjort” .
Og derudover har vi webinarer, som lærer dig at bruge nogle konkrete programmer, metoder og redskaber som Powerpoint, LaTeX eller Devops.'


Ledelse

IDA er også et ledelseshus, og nogle af årets mest populære webinarer udspringer fra ledelsesområdet. 


De meget fagspecifikke

IDAs netværk beskæftiger sig med vidt forskellige emner, og nogle gange er emnerne meget specifikke (nogle vil sige nørdede). Vi har samlet et par af de mest populære webinarer med et klart fagteknisk sigte.


It 

Et af årets mest populære webinarer er arrangeret af IDA IT, som havde overtalt den legendariske C++ skaber, Bjarne Stroustrup og Poul-Henning Kamp til at tage en snak om kode 

Et af årets mange højdepunkter i IDA-regi er konferencen Driving IT, som igen i år var et tilløbsstykke. På konferencen, der bliver bundet sammen af sporene Privacy, Tools, Startup og Cool, kunne du blandt andet høre oplæg om så forskellige emner som blockchains, deep learning og kunstig intelligens, Virtual Reality, EU-dataforordningen, kvantecomputere, fremtidens design og en række andre hyperaktuelle emner. Vi har samlet de optagede webinarer her. 


De aktuelle buzzwords

Hos IDA vil vi gerne være kendt som et sted, hvor du kan høre om de nyeste trends, og en række af vores arrangementer beskæftiger sig med teknologier, som enten har opnået buzzword-status eller står overfor at gøre det. Vi har samlet en håndfuld af de webinarer, som i løbet af året trak fulde huse til arrangementerne.

Webinarer på engelsk

Et af de områder, der er i klar vækst er det internationale. Derfor er der også flere webinarer på engelsk på vej ind på Universe, selv om udvalget endnu er begrænset. Vi har udvalgt et par af de nyeste. 


Det lille smil

Vil du gerne underholdes, mens du bliver klogere, er der også muligheder i webinar-skattekammeret. Blandt de meste sete webinarer finder du både ledelseseksperten Nils Villemoes, hvis foredrag i årevis har kombineret humor med viden om ledelse, samt den danske teoretiske fysiker Holger Bech Nielsen, som igen og igen trækker fulde huse til IDAs Kulturnat-arrangement.


Hvad gør vi ved udfordringerne med plastik? 

Forbruget af plastik på verdensplan er steget 20 gange de sidste 50 år, og man forventer, at dette vil blive fordoblet igen inden for de næste 20 år. Før sommerferien var IDA Miljø medarrangør på den store konference Plastic You-turn, der havde til formål at skabe løsninger på de store udfordringer.


Få styr på økonomien

Et andet populært tema i IDAs webinarer er økonomi.


God sommer!

IDA Universe


Deltag i debatten

luk
close