21-09-2018 08:30:44

11 vilde ingeniør-præstationer fra 2016

Ingeniørfaget: Ingeniører forandrer verden. Se 11 af de mest imponerende, fascinerende og vilde projekter her.
25. okt. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
Fejring da gravemaskinen afsluttede 17 års hårdt arbejde og gjorde Gotthard-Basistunnelen til verdens længste jernbanetunnel.
Fejring da gravemaskinen afsluttede 17 års hårdt arbejde og gjorde Gotthard-Basistunnelen til verdens længste jernbanetunnel.

Går vi direkte til kernen af ingeniørfaget, handler det om at ændre verden. Kombinationen af tekniske dygtighed, social forståelse og designfærdigheder giver mere end noget andet fag muligheden for at lave alt fra bygninger og anlæg, ny elektronik samt nye forskningsmetoder, der ændrer grundlæggende på vores hverdag. Det amerikanske videnskabsmedie Popular Science har samlet 11 af dette års suverænt mest imponerende landvindinger.

Øverst på listen er Gotthard-Basistunnelen, der blev indviet 1. juni 2016 efter mere end 17 års arbejde. Den 57 kilometer lange tunnel har kostet mere end 13 milliarder Schweiziske franc eller cirka 90 milliarder danske kroner og kommer til at binde Europa sammen på en helt ny måde.
(Se også Ingeniørens infografik, der sætter byggeriets størrelse i relief)

Men der er mange måder at ændre verden på, og det er ikke kun imponerende byggeri og anlæg, der har fundet vej til listen. Du kan blandt andet også læse mere om gen-redigeringsteknologien CRISPR, en ny måde at gemme CO2, jordskælvssikkert glas, verdens første cyborg-dyr og den gigantiske “rum-mikrofon” LIGO.

Læs mere om de 11 bud på årets vildeste ingeniør-præstationer hos Popular Science.


Deltag i debatten

luk
close