18-10-2018 22:46:31

300 droner stod for underholdningen til årets Super Bowl

Droner: Teknologi spillede en stor rolle i årets Super Bowl-underholdning, hvor 300 droner skulle symbolisere stjerneskud under Lady Gagas optræden.
6. feb. 2017 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
300 droner stod for underholdningen til årets Super Bowl

Afslutningen på den amerikanske NFL-sæson Super Bowl har alle dage været noget nær lige så meget musik, fyrværkeri og underholdning som sport. I år fik pauseunderholdningen et klart teknologisk-præg, da sangerinden Lady Gaga brugte 300 lysende droner til at skabe et spektakulært show i pausen af finalen.

De 300 “Shooting Star”-droner er skabt af Intel og havde alle små LED-lyskilder med sig, som blev styret af én enkelt dronepilot.

“Lady Gaga og Super Bowl kreative hold ønskede at udføre noget, der aldrig var gjort før, og vi var i stand til at kombinere Intels drone-innovation med hendes kunst, hvor vi skabte en helt unik oplevelse,” fortæller Josh Walden, der er vicepræsident i Intel.

Intels droner vejer blot 280 gram, har en diameter på 15 centimeter og er skabt til store underholdnings-events. Der er tale om en Quadcopter, som kan holde sig i luften i små 20 minutter. Udover at agere stjerneskud for Lady Gaga, blev dronerne også brugt til at skabe et Pepsi-logi i 10 sekunder, men ifølge Intel rummer dronerne enorme muligheder for at udfordre f.eks. fyrværkeri.

“Potentialet for disse lys-droner er endeløse, og vi håber, at vi med denne oplevelse har inspireret andre kreative, kunstnere og innovatorer til at tænke over, hvordan de kan inkorporere drone teknologien på nye måder, som vi endnu ikke har tænkt på,” siger han.

Læs mere om Intels droner

Læs også vores tema om droner

Droner
Droner

I fremtiden vil droner hjælpe os med alt fra levering af medicin til yderområder, overvågning af byggepladser, at finde landminer og at hjælpe landmænd med at finde det rigtige tidspunkt at høste ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close