23-09-2018 09:03:24

Få hands on-erfaring med 3D print

Hver anden store industrivirksomhed i Danmark har egne 3D-printere, og 3D-print kan revolutionere den måde, vi udvikler og arbejder på. Nu har du muligheden for at prøve kræfter med 3D-print, når 3D Printhuset afholder workshops med IDA. Universe har talt med 3D Printhuset om perspektiverne for 3D-print i industrien.
21. jun. 2016 Af IDA Universe

3D-printteknologien vinder større og større indpas i industrien. Ifølge Dansk Industri har op til hver anden store industrivirksomhed herhjemme indkøbt sine egne 3D-printere til at fremme produktionen og styrke konkurrenceevnen.

En af leverandørerne inden for 3D-printere er 3D Printhuset, som du kan møde på workshops landet over. De mener, at en af grundene til, at flere brancher har fået øjnene op for 3D-print er, at 3D-print er blevet mere tilgængeligt.

”Historisk har 3D-printteknologien primært været forbeholdt det professionelle marked og helt store industrivirksomheder, som fx Lego og Grundfos. Dog har markante prisfald på teknologien de seneste år har dog gjort den nye teknologi tilgængelig også for mindre og mellemstore virksomheder og hele uddannelsessektoren fra folkeskoler til universiteter” forklarer 3D Printhuset.

3D-printere vil dog forsat blive endnu mere tilgængelige, mener 3D Printhuset.

Vidste du, at du sparer op til 30 % på dine forsikringer?

Som medlem af IDA får du Danmarks nok billigste forsikringer!

Prøv vores forsikringsberegner og find ud af hvor meget du kan spare på KUN 5 min.

Beregn din besparelse

”Vi tror på, at den rivende udvikling inden for 3D-print kun har set sin spæde begyndelse, og vi etablerer ofte nye projekter og samarbejdsrelationer, der understøtter og udbedrer perspektiverne i teknologien,” siger de.

Hvis denne udvikling inden for 3D-print skal fortsætte, er det vigtigt, ifølge 3D Printhuset, at fremme udviklingen inden for 3D-printområdet, så printteknologien kan blive endnu mere udbredt.

”Vi følger hele tiden udviklingen nøje og arbejder tæt sammen med relevante aktører inden for forskellige brancher. De giver os et unikt indblik i, hvordan vi bedst mulig bidrager til en fortsat succesfuldudvikling af 3D-printteknologien, som forhåbentlig vil bidrage til at skabe mere vækst og flere arbejdspladser i Danmark”, forklarer de.

3D-printet byggeri er et af områder, som er stærkt på vej frem især i udlandet, hvor en række spektakulære byggeprojekter og koncepter er ved at blive realiseret. I byer som Shanghai, Manila og Amsterdam kan der allerede ses bygninger opført ved hjælp af teknologien. Dette håber 3D printhuset også vil ske i Danmark.

”For at fremme 3D-printet byggeri i Danmark, har vi dannet partnerskabet 3D Printet Byggeri sammen med andre virksomheder og organisationer. Formålet med partnerskabet er at kortlægge, dokumentere og formidle ‘state of the art’ inden for anvendelsen af 3D print i byggeriet,” slutter 3D Printhuset.

Se alle IDAs Hands on workshops med 3D printhuset nedenfor: 


Deltag i debatten

luk
close