18-10-2018 08:02:33

3D-printer camp skal skabe interesse for teknik

I Sønderborg forsøger man i temaparken Universe at gøre unge interesserede i teknik. Sidste nye våben er parkens Science Camp Plus+, hvor deltagerne over fem dage skal bygge en 3D-printer, som de får med hjem.
5. apr. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
3D-printer camp skal skabe interesse for teknik

Siden oplevelsesparken Universe i Sønderborg blev skabt i 2005, har den haft til formål at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Håbet er, at det får flere unge til at vælge at uddannelse sig til ingeniører eller nogle af de andre naturvidenskabelige uddannelser, Danmark skriger på.

De sidste 10 år har Universe, der blev stiftet af Jørgen Mads Clausen, arrangeret den meget populære Science Camp, hvor unge i alderen 12 til 16 har prøvet kræfter med naturvidenskaben. Igen i 2015 blev lejren udsolgt, og nu udvider Universe repertoiret med en helt ny lejrskole, Science Camp Plus+.

“Vi har oplevet, at deltagerne gerne vil mere. De vil gerne have længere tid hos os og lov til at dykke længere ned og udforske et emne. Og hvis de unge vil det, skal de også have lov til det. Da vi sidste år havde 3D-camp, som var en stor succes, oplevede vi, at niveauet og motivationen var meget højere, end vi er vant til,” siger Troels Nim Andresen, der er campleder hos Universe.

En 3D-printer er grundlæggende simpel

Science Camp PLUS+

Hvad: Byg din egen 3D-printer – og lær at bruge den.

Hvem: 13 – 17 årige, der brænder for naturvidenskab.

Hvornår: 1 – 5. august.

Tilmeldingsfrist: 1. juli.

Hvor: Als.

Arrangør: Universe Science Park.

Pris: 9.999 kr.

Flere oplysninger og tilmelding her

Universes Science camps er lavet, så deltagerne kan få lov at nørde, alt det de vil på 5 dage. Og på Plus+-Campen får deltagerne lov at fortsætte med at nørde efter campen, ligesom de får mulighed for at vise andre, hvor fedt 3D-print er, fordi de får den 3D-printer, de bygger med hjem. At det lige præcis er blevet 3D-print, der er temaet for Universes lejrskole, er ikke tilfældigt. 3D-printeren er teknologisk ret simpel i sin opbygning.

“3D-printeren repræsenterer et stykke teknik, som du kan skille ad og se hvordan virker. Den har ikke nogen hemmeligheder. Der sidder en microcontroller, der er programmeret til, at når du sætter kode ind på en bestemt måde, bevæger akserne sig efter det,” siger Troels Nim Andresen, der håber, at det får deltagerne til også at tænke over, hvordan deres stereoanlæg, knallert eller forældrenes bil virker.

I dag sidder unge med smartphones og tablets, og lige om lidt sidder de med Virtual Reality-briller. Men i forskel til gamle tv eller en gammel transistorradio, er det svært at skille det ad og dermed forstå det. Men en 3D-printer er grundlæggende simpel og kan pirre de unges nysgerrighed.

“Vi ønsker, at så mange som muligt vælger en naturvidenskabelig uddannelse. Om det så er ingeniører, elektronikteknikere, eller andet, så vil vi bare gerne have, at det er den vej, de kigger. Vi prøver at plante et frø hos dem, så de får en interesse og vælger det som levevej senere”.

Science Campen løber fra mandag til fredag, hvor deltagerne skal nå at bygge en printer samt lære den at kende. Og hvis der er deltagere, der ikke har erfaring med at lave 3D-tegninger på forhånd, skal de også lære det. Men hovedprogrammet er at bygge en 3D-printer og forstå den teknik, der ligger bagved.


Deltag i debatten

Fremtidsteknologi

luk
close