23-10-2018 05:25:19

3D-printet hus på blot 24 timer

Video: På blot 24 timer har virksomheden Apis Cor 3D-printet et 38 kvadratmeter stort hus i det vestlige Rusland.
14. mar. 2017 Af Katja Isabel Romme Simonsen

I den lille by Stupino i det vestlige Rusland har virksomheden Apis Cor 3D-printet et hus på blot 24 timer. Det skriver SingularityHub

Det specielle ved dette 3D-printet hus er, at det er blevet printet udelukkende på det sted, hvor det er blevet opført. Noget nyt i forhold til andre 3D-printet huse som primært bliver printet i et laboratorium for derefter at blive samlet et andet sted. Det cirkulære hus er blevet opført ved hjælp af en mobil 3D-printer på størrelse med en kran, og det rummer 38 kvadratmeter.

Da huset skal kunne klare al slags vejr, er det blevet svejset med polymermembraner og isoleret med massive plader, der kan modstå store snemængder, som Rusland er kendt for at have over vinteren. 

Ifølge Apsis Kor har huset i alt kostet 10,134 dollars, hvilket svarer til en kvadratmeter pris på ca. 2.000 danske kroner. En del billigere end den billigste kvadratmeterpris i Danmark, som lyder på 7.219 kr på Ærø

Sandsynligheden for, at Apis Cor vil opføre 3D-printet huse midt inde i de russiske storbyer, er ikke så stor, da det kræver mere plads. Men det er kun indtil, at det bliver muligt at kunne 3D-printet hele boligblokke. De 3D-printet huse kan i stedet bruges i mindre byer, eller hvis der fx opstår naturkatastrofer, hvor mennesker efterlades uden tag over hovedet, kan man på blot 24 timer opføre en ny bolig. 


Deltag i debatten

Byggeri og Anlæg - artikler og arrangementer

Nyeste byggejob fra Jobfinder

luk
close