10-12-2018 23:41:30

5 anbefalelsesværdige webinarer om fremtidsteknologi

Fremtidsteknologi: Fremtidsteknologi har igen i år vist sig som et populært emne, og en lang række af netværkets arrangementer er blevet udsolgt på rekordtid. Vi har samlet en håndfuld af de arrangementer, som er blevet til webinarer.
21. dec. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

Robotter, droner, kvantecomputere, selvkørende biler, hackede planter, supercomputere sensorer på alting, crowdsourcing, solceller i vejbanen og 3D-printere til hjemmebrug. Emnerne i IDA Fremtidsteknologi er brede og er ikke nødvendigvis teknologier, som er på markedet eller færdigudviklede endnu. Til gengæld er der ofte tale om teknologier, der har potentiale til at ændre grundlæggende på vores hverdag.

I år har IDA Fremtidsteknologi været vært ved en stribe arrangementer, hvor IDAs medlemmer er blevet klogere på fremtiden. Vi har samlet fem webinarer til din juleferie,

Hvor langt er vi med kunstig intelligens?

Et af årets suverænt største buzzwords er - med god grund - kunstig intelligens. I foråret havde IDA besøg af Peter Lange fra IBM, der fortalte om Kognitiv Intelligens og IBMs supercomputer, Watson, der bliver brugt til så forskelligartede formål som diagnosticering af kræft og udvælgelse af den rette behandling over kundeservice til e-handel og analyser.

Se webinaret

Deep Learning - de revolutionerende teknologi bag kunstig intelligens

Bag kunstig intelligens ligger komplicerede algoritmer. En af teknologierne bag, er den gamle fremgangsmåde Deep Learning, som har fået fornyet opmærksomhed i 2016. Ole Winther, der er professor og data scientist hos DTU Compute fortalte blandt andet, at hans studerende, der arbejder med machine learning og deep learning bliver håndplukket af virksomheder som Google, Apple og Microsoft. Vil du have en forståelse for Deep Learning, er dette webinar interessant.

Se webinaret

Disruption: Sådan virker fremtidens disruptive virksomheder

Et andet stort ord i 2016 har været disruption. Senest har statsminister Lars Løkke Rasmussen kickstartet et nyt disruptionsråd, og i forbindelse med regeringsrokaden blev Sophie Løhde ny minister for offentlig innovation - eller som andre har kaldt hende - disruptionsminister.

Men hvad er disruption og hvordan fungerer fremtidens disruptive virksomheder? Se med når Kris Østergaard, der er ExO-ekspert og medstifter af Singulairy Universy Chapter Copenhagen forklarer fænomenet.

Se webinaret

Hvad er mulighederne med 3D-print?

Et fænomen, der kommer til at ændre grundlæggende på verdens produktion og handel, er 3D-print. 

Men hvad er mulighederne med 3D-print, hvad kan du printe, hvad kan du ikke printe, og hvordan griber du det an? I webinaret kommer Uffe Bihlet fra FORCE Technology blandt andet omkring hvorfor 3D-print er fantastisk til prototyper og skræddersyet produktion, og mindre egnet til masseproduktion. 

Se webinaret

Fremtidsupdate - IDAs teknologiske TV-Avis

2016 blev året, hvor IDA Fremtidsteknologi lancerede den teknologiske TV-Avis, Fremtidsupdate. I løbet af året er det blevet til 10 udgaver, hvor så forskellige emner som big data, genom-sekventering, selvkørende biler, machine learning og meget mere er blevet behandlet.

De 10 første udgaver er lagt ud som webinarer, som du kan se her.

Se webinarene

Se flere webinarer

Webinar-systemet er netop blevet opdateret. Se alle vores On Demand-webinarer her. Vi er i øjeblikket i gang med at flytte de flere hundrede webinarer fra arkivet til det nye system, så der bliver hele tiden tilføjet nye webinarer. 

Machine Learning
Machine Learning

Få emner er så hypede i disse år som machine learning og kunstig intelligens. Potentialet er enormt, og derfor har giganter som Apple, Microsoft, Amazon, IBM og Intel heller ingen skrupler ved at ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close