11-12-2018 00:10:34

Afbryd dig selv

Netop når karrieren synes perfekt, og alt flasker sig, bør man være opmærksom på morgendagens udfordringer.
1. jul. 2016 Af IDA Learning
Vær parat til at forstyrre dig selv og kigge dig omkring efter næste job, lyder rådet fra karrierekonsulent i IDA, Lise Dan.
Vær parat til at forstyrre dig selv og kigge dig omkring efter næste job, lyder rådet fra karrierekonsulent i IDA, Lise Dan.

Bevar din markedsværdi

Husk at holde dine kompetencer ved lige. Når du efteruddanner dig, øger du din markedsværdi på arbejdsmarkedet - både for dig selv, for kollegerne og for virksomheden.

Se IDAs kurser

Flow er en fænomenal tilstand, som nogle af os vil være så heldige at opleve i vores arbejdsliv. Man er fuldt opslugt af arbejdet, har tilpas med udfordringer, får den fornødne feedback, man trives, er ikke bekymret for at fejle, og man er ladet med energi og motivation.

Man befinder sig i paradis i forhold til kreativitet og læring.

Når det er tilfældet, vil de færreste dvæle ved, at tilstanden får ende, og selvom alt synes fuldendt, er det fornuftigt at vende blikket mod nye jobmuligheder og i bedste fald en ny tilstand af flow.

Dét ved de i karriererådgivningen hos Ingeniørforeningen i Danmark.

”Udviklingen omkring dig stopper ikke. Du skal være parat til at forstyrre dig selv og kigge dig omkring efter næste job, uanset at det er sidste du tænker på, når du er i optimal balance. Men heller ikke flow varer evigt,” siger Lise Dan, karrierekonsulent i IDA.

Hun peger på den eksponentielle hastighed, som mange teknologiske områder udvikler sig med i disse år. Indholdet i de typiske ingeniør eller cand.scient. job forandrer sig i en fart, som gør det nødvendigt for virksomhederne, deres ledere og medarbejdere at holde sig ajour med ny viden og nye kompetencer i hidtil uset grad.      

”Som rettesnor skal enhver kompetence fornyes efter fem år, og der skal bygges nyt på. Det gælder alle brancher. Derfor råder vi også medlemmerne til jævnligt at få lavet et karrieretjek. Vi ser enkelte, der er ganske tilfredse med deres nuværende job men henvender sig, fordi de ønsker at vedblive med at være attraktive på arbejdsmarkedet. Men mange opdager først behovet, når de ikke trives i jobbet, eller når de mister et job, de har været i længe. Så kan de have svært ved at løfte sig selv videre og se, hvor den næste jobmulighed er.”

En nylig undersøgelse blandt IDA’s medlemmer viste, at trods en ganske lav ledighed vurderer mange tryghed som en positiv faktor i forbindelse med jobtilfredshed.

”Det handler om, at man ved, hvad man har. Sammen med gode opgaver, passende udfordringer og et fint kollegialt sammenhold bevirker det, at mange arbejder med de samme kompetencer og ikke i tide tilegner sig nye. De forbliver i samme stilling lidt for længe, og de skal være meget utilfredse, før de begynder at lede efter nyt. Men det er gavnligt for alle at holde et vågent øje med egne kompetencer, og hvad der kræves i de ledige stillinger. For behovet kan opstå, selv når man mindst venter det,” pointerer Lise Dan. 

Afklar dine karriereønsker med en karrieresamtale

Brug IDA, når du vil have hjælp til at udforme din egen karriereplan og vælge karriereretning.

Som medlem af IDA har du mulighed for 1 karrieresamtale hvert halve år. 

Book din karrieresamtale

Dine kompetencer fra uddannelsen bliver hurtigt forældede
Dine kompetencer fra uddannelsen bliver hurtigt forældede

Det er dine kompetencer, du skal finde trygheden i. Ikke i det faste job eller den virksomhed, du er ansat i. Det fortæller karriererådgiver Kim Knudsen.

Læs mere
Sådan planlægger du din karriere
Sådan planlægger du din karriere

Det er en god idé at stoppe op, få snuden ud af plovfuren og overveje med dig selv, hvad et godt job er, lyder rådet fra karriererådgiver Morten Esmann.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close