21-09-2018 08:45:32

Hver måned har Rolf Ask Clausen en aktuel gæst i studiet. Du kan foreslå emner før, deltage med spørgsmål under, og diskutere videre bagefter.

AI er på nogle områder allerede mennesker overlegne

Machine Learning: Kunstig intelligens er på nogle områder i stand til at løse opgaver på samme eller et højere niveau end mennesker. Men der vil gå mange år, før den menneskelige hjerne bliver overhalet på alle niveauer.
9. nov. 2016 Af Rene Pedersen - netværksredaktør

Der bliver investeret uhyrlige summer i machine learning og kunstig intelligens, og resultaterne er allerede hastigt på vej ud til almindelige forbrugere. For den kunstige intelligens er reelt set allerede på niveau med mennesker, når det kommer til simple opgaver som billedgenkendelse, taleforståelse mm. Det forklarede professor Ole Winther fra DTU Compute, da han var gæst i IDA Fremtidsupdate.

“Mennesker og maskiner laver ikke de samme fejl. Maskiner laver ikke de samme fejl, for de har den kæmpe fordel, at de ikke bliver trætte,” siger han.

Han peger på, at maskinerne vil løse tingene på en lidt anden måde, og at der vil komme flere ting på kort sigt, hvor maskinerne vil gøre tingene hurtigere, mere præcist og uden pauser. Men en kunstig intelligens der på alle niveauer er stærkere end den menneskelige hjerne, tror han ikke ligger lige om hjørnet.

“Jeg er tilhænger af selvkørende biler og disruption, men jeg tror ikke, at den rigtige kunstige intelligens kommer lige med det samme,” sagde han.

Se hele webinaret her.

Video: Sådan kommer du i gang med machine learning
Video: Sådan kommer du i gang med machine learning

Machine Learning: Har du ikke allerede har kastet dig over machine learning, er det bare med at komme op på hesten. Professor Ole Winther fra DTU Compute giver tips til, hvordan du kommer i gang.

Læs mere
Machine Learning
Machine Learning

Få emner er så hypede i disse år som machine learning og kunstig intelligens. Potentialet er enormt, og derfor har giganter som Apple, Microsoft, Amazon, IBM og Intel heller ingen skrupler ved at ...

Læs mere
Machine learning: 10 situationer hvor teknologien allerede ændrer verden
Machine learning: 10 situationer hvor teknologien allerede ændrer verden

Machine Learning: Der bliver investeret massivt i machine learning, men hvorfor er teknologien interessant, og hvad er fremtidsperspektiverne? Vi har fundet 10 vidt forskellige eksempler, der viser machine learning ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close