21-11-2018 05:09:05

Analyse: Det er nu de afgørende samarbejder bliver lavet i forhold til selvkørende biler

Selvkørende biler: De store teknologivirksomheder er lige nu ved at udstikke retningen fremtidens selvkørende biler. Og for en række virksomheder er det helt afgørende at komme med på det rigtige hold og positionere sig i det teknologiske kapløb, skriver Ingeniøren i en analyse.
11. apr. 2017 Af Rene Pedersen - netværksredaktør
<p>Intel betalte 105 milliarder kroner for Mobileye, der har blot 663 ansatte og sidste år omsatte for 2,4 milliarder kroner. Opkøbet er ifølge Ingeniøren en direkte adgangsbillet til et marked, hvor de har været fraværende.</p>

Intel betalte 105 milliarder kroner for Mobileye, der har blot 663 ansatte og sidste år omsatte for 2,4 milliarder kroner. Opkøbet er ifølge Ingeniøren en direkte adgangsbillet til et marked, hvor de har været fraværende.

Det gav masser af opmærksomhed, da Intel i marts købte det israelske firma Mobileye for 105 milliarder kroner. For 105 milliarder kroner er i sig selv mange penge, og når det samtidig er for en virksomhed, der sidste år omsatte for små 2,4 milliarder kroner, er der umiddelbart lang vej til en god forrentning af de penge.

Men når Intel er villige til at betale så ekstremt mange penge, skyldes det, at købet giver dem en indgang til et marked, som Intel for enhver pris ønsker at blive en vigtig del af, skriver Ingeniøren i en længere analyse af markedet for selvkørende biler.

“Opkøbet af Mobileye, der har specialiseret sig i sikkerhedssystemer til biler baseret på kameraløsninger, er også et signal om, at Intel ikke vil tabe endnu et teknologisk kapløb. Salget af chips til pc’er er for nedadgående, og selvom Intel har en stærk forretning i chips til servere, clouds og supercomputere, er det afgørende, at de ikke begår samme fejl, som dengang de overså, hvordan markedet for chips til mobil­telefoner udviklede sig, og kom alt for sent til festen,” står der blandt andet i analysen, som kan læses på Ing.dk

Læs hele analysen på ing.dk og bliv klogere på, hvorfor det er så afgørende for Intel at blive en fremtidens selvkørende biler, hvem chipgiganten er oppe imod og hvorfor stor regnekraft bliver essentielt i arbejdet med at skabe selvkørende biler.

Selvkørende biler
Selvkørende biler

Den traditionelle bilbranche bliver udfordret af opkomlinge som Google og Tesla, der arbejder hårdt på at være først med selvkørende biler. Men hvornår ser vi de første 100 procent selvkørende bi ...

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close