18-10-2018 22:41:09

Andreas Mogensens rumrejse - opsendelsen

Hør Andreas Mogensen fortælle om sin rumrejse, hvor han tager dig med ind i rumraketten Soyuz. Denne video er den første i en serie på 3, hvor han fortæller om selve opsendelsen, og de tanker han gjorde sig før og under sin rejse gennem atmosfæren og videre ud i rummet.
6. jan. 2016 Af Katja Isabel Romme Simonsen
Andreas Mogensen fortæller i videoen om sin opsendelse fra Jorden til rummet.

2,5 time før opsendelsen satte Andreas Mogensen sig ind i rumraketten Soyuz. Alle systemer blev tændt og blev testet, og inden de satte kurs mod rummet fik de hver lov til at vælge tre til fire musikstykker, som blev spillet for dem. De var nu også mentalt klar til opsendelse.

Sådan beskriver Andreas Mogensen hele scenariet før, at rumraketten var på vej mod rumstationen. Han fortæller, at han var spændt, men dog ikke nervøs da fokuset lå på opgaven.

”Jeg tænkte, at det var lykkedes. Nu sad jeg her og var på vej i rummet. Chancen for det nogensinde skulle ske var minimal, dengang jeg som teenager tænkte, at jeg ville i rummet” fortæller han.  

Da raketten satte i gang skete det overraskende stille og roligt, hvilket forbavsede Andreas Mogensen. Han troede ikke, at han sad i raketten, da det føltes nøjagtigt som simulatoren.

”Jeg prøvede at huske på at nyde det og tage alle indtrykkene ind, og det gjorde at jeg kunne slappe af”, beskriver han.

Da rumraketten først var komme et stykke op blev de presset med 3,5 g, hvilket svarer til 3,5 gange sin egen kropsvægt, ned i sæderne. Andreas Mogensen fik hylen i ørerne og var nu først opmærksom på, at han rent faktisk befandt sig i en raket.

Se de to andre videoer, hvor Andreas Mogensen fortæller om oplevelsen i rummet samt hjemturen herunder: 

Andreas Mogensens rumrejse – i rummet

Andreas Mogensen fortæller i denne video, som er den anden i en serie på 3, om ankomsten på rumstationen, sit arbejde på deroppe, og han viser samtidig nogle af sine optagelser derfra.

Læs mere
Andreas Mogensens rumrejse - hjemturen
Andreas Mogensens rumrejse - hjemturen

I denne video fortæller Andreas Mogensen om hjemturen fra rumstationen. Denne video er den sidste og tredje i en serie, hvor han fortæller, hvordan hjemturen føltes og hans håb for fremtiden.

Læs mere

Deltag i debatten

Fremtidsteknologi

luk
close